Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De nieuwste scooter trends!

Posted on

Een scooter: die is niet alleen gemaakt voor pubers die net 16 zijn geworden. Maar ook voor mensen die nét even wat meer levenservaring hebben maar geen zin hebben om met een auto eindeloze uren in de file door te brengen. Een scooter is dan ook een super goed alternatief voor zowel fietsen of lopen dan wel voor de auto of het openbaar vervoer. Het maakt eigenlijk niet uit waar je heen moet, een scooter is bijna altijd een fijn vervoermiddel. Hoe kies je er een uit en waar? Er zijn zoveel mogelijkheden: zowel qua aanbieder als qua model of merk. Wil je een scooter kopen? Kijk dan bijvoorbeeld eens op de site van Scootercentrum: die hebben genoeg modelletjes om uit te kiezen. En niet alleen het model of het merk kan de doorslag voor je geven, maar ook de brandstof die de scooter nodig heeft. Benzine is traditioneel gebruikelijk, maar tegenwoordig kun je ook kiezen uit veel verschillende soorten elektrische scooters!

Wat is nu in?

De scooter is al heel lang niet alleen een vervoermiddel, maar ook een fashion statement. Je gebruikt je scooter niet alleen om van A naar B te komen, maar ook (eerlijk is eerlijk) om een beetje een indruk achter te laten. Of dacht je dat de mensen die op Vespa scooters rondrijden dat alleen maar doen om efficiënt te reizen? Nee, natuurlijk niet! Er zijn verschillende dimensies die belangrijk kunnen zijn bij het kiezen van een scooter anders dan de technische aspecten (waar we later nog op terugkomen). Wat nu bijvoorbeeld helemaal in is, zijn retroscooters. En nee, dan bedoelen we niet letterlijk een hele oude, opgeknapte scooter uit de jaren ’60. Integendeel: het gaat dan om scooters die qua techniek helemaal anno nu zijn, maar het uiterlijk en het design hebben van een retro scooter. Het merk kan ook belangrijk zijn. Niet alleen voor welk signaal je aan je omgeving en vrienden wil afgeven, maar ook vanwege technische aspecten. Niet elke scooter zal namelijk hetzelfde rijden.

Kies wat bij jou past

De eerste keuze die je moet gaan maken bij het kiezen van een scooter is of je wil gaan voor een scooter die 25 kilometer per uur kan of eentje die 45 kilometer per uur kan. Qua specificaties en uiterlijk zullen de scooters in deze twee categorieën niet of nauwelijks van elkaar verschillen. Het enige onderscheid is dat de ene scooter begrensd zal zijn (die van 25 km/h) en de ander niet. Waarom zou je in godsnaam dan kiezen voor de begrensde 25 km/h scooter, hoor ik je denken. Nou, dat zit hem in het feit dat je geen helm op hoeft te zetten bij de begrensde scooter. Dat scheelt weer heel wat gedoe met je kapsel als je op school of op werk aankomt. Het zal je niet verbazen dat dit een belangrijke reden is voor veel mensen om hun keuze op te baseren. Maar zonder helm rijden is niet alleen fijn voor je kapsel maar ook voor je humeur. In de lente en de zomer, als het lekker weer is, heb je natuurlijk geen zin om met een warme helm op te rijden!

0