Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Zaken die je ’s ochtends kunt doen om een productievere dag te hebben

Posted on

Geloof het of niet, maar 92% van de zeer productieve mensen heeft zijn of haar eigen ochtendroutine. Om je te helpen je aan te passen aan een gezondere levensstijl, hebben we de beste dingen verzameld die je kunt doen als je wakker wordt. Deze lijst met dingen die je ’s ochtends kunt doen, zal je dag een vliegende start geven. Laten we beginnen!

Wakker worden en ademen

Laten we eerlijk zijn, je ogen openen zodra je wakker wordt, kan voor veel mensen een uitdaging zijn. Ademhalingsoefeningen doen zijn dat echter niet. Je dag beginnen met ademen helpt de ​​longcapaciteit te verbeteren en is een geweldige bewustwordingsactiviteit die je helpt de hele dag alerter te zijn. Er zijn tal van ademhalingstechnieken. Belangrijkste is dat je inademt, bewust en continu vanuit je buik, borst en keel, en uitademt in de andere richting. Voel je adem stijgen en dalen, bewegen in je lichaam. En na een paar minuten voel je je meer ontspannen en wakker.

Laat je mobiel nog even liggen

Op social media gaan om bij te houden wat er gebeurt terwijl je in bed ligt, is ongelooflijk verleidelijk. Het is echter de valkuil van een niet productieve dag om naar je telefoon of tablet te grijpen zodra je wakker wordt. Geloof het of niet, de meeste apps op je telefoon zijn ontworpen om te voorkomen dat je de tijd opmerkt. Probeer dus niet meteen naar je telefoon te kijken als je wakker wordt, hoe moeilijk dat ook is.

Zaken die je 's ochtends kunt doen om een productievere dag te hebben

Maak je bed op

In plaats van lang op je telefoon te kijken terwijl je in bed ligt, sta je op en maak je je bed op. Het opmaken van je bed in de ochtend voorkomt dat je weer onder de dekens kruipt. Daarom zul je gedwongen worden om andere dingen te doen dan te blijven liggen voor wie weet hoeveel minuten of uren. Trouwens: naar een schoon, opgemaakt bed gaan als je gaat slapen, is een beloning die op je wacht aan het einde van je dag.

Zorg voor beweging

Nadat je je bed hebt opgemaakt, moet je wat stretchoefeningen of ochtendgymnastiek doen. Door je lichaam ’s ochtends te bewegen, kun je de bloedstroom door het lichaam verbeteren nadat je urenlang hebt geslapen en gelegen. Als je ’s ochtends traint, zorgt het ook voor een boost van energie en positieve stoffen in je hersenen, waardoor je humeur beter wordt.

dingen die je 's ochtends kunt doen om een productievere dag te hebben

Breng tijd door met je dierbaren

Als je samenwoont met je partner, een geliefd huisdier of een ander naast familielid, kan tijd samen doorbrengen in de ochtend, hoe kort het ook is, je humeur voor de dag onmiddellijk verbeteren. Met je huisdier spelen, met je partner praten of je kinderen helpen zich klaar te maken, zijn enkele productieve maar lonende activiteiten die je ’s ochtends kunt doen.

Je dag goed beginnen, houdt in dat je dingen doet die je energieniveau en humeur min of meer zullen verbeteren. Voldoende slaap en rust krijgen kan wonderen doen voor je energie als je wakker wordt. En in ruil daarvoor krijg je het voordeel dat je beter slaapt.

Door vast te houden aan een ochtendroutine, zoals elke dag op hetzelfde tijdstip wakker worden, kan het ritme van jouw lichaam gedurende de dag beter aansluiten op je schema en energie. Om beter te slapen, moet je activiteiten ondernemen die betere gewoonten bevorderen, zoals het aannemen van een bewust ochtend regime!

0