Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Sporten zonder sportschool is makkelijker dan je zou denken

Posted on

Wil jij fit blijven, maar kun je momenteel niet naar de sportschool? Sporten zonder sportschool is een stuk eenvoudiger dan je denkt. In veel gevallen is sporten zonder sportschool ook nog eens een stuk leuker. In dit artikel lees je hoe je buiten de sportschool toch in shape kunt blijven.

Hardlopen en fietsen

Geniet van de frisse buitenlucht en ga een rondje hardlopen of fietsen. Deze twee vormen van beweging zijn de ideale vervanging van een cardiotraining de sportschool. Zeker wanneer het lekker weer is en je een goede route uitkiest, is deze vorm van sporten een zeer goed alternatief.

Home work-outs

Je kunt online veel attributen aanschaffen voor jouw home gym. Dit is niet noodzakelijk, maar met een aantal gewichten, kettlebelt en elastiek haal je een stuk meer uit jouw work-out. Wanneer je thuis een work-out doet, kun je gericht trainen. Je kunt planken en buikspieroefeningen doen voor een goede core of een combinatie work-out waarbij je jouw hele lichaam traint. Je kunt zelf een training samenstellen, maar je kunt ook gebruik maken van inspiratie voor trainingen via een online magazine of Youtube videos

Surfen

Pak jouw trainingen goed aan en ga op surfvakantie. Ga jij dit jaar nog op vakantie naar de zee? Maak er dan gebruik van en doe een surftraining. Surfen is ideaal voor een goede core en een betere conditie. Daarnaast is het ook nog eens een leuke tijdbesteding. Je hebt tijdens het surfen helemaal niet door dat je aan het sporten bent. Wil je weten waar de beste surfscholen zijn? Bekijk dan het online magazine voor meer inspiratie voor een surfvakantie.

Squashen

Hetzelfde geldt voor squashen. Ga met jouw partner of een vriend squashen. Je bent dan lekker fanatiek aan het sporten, zonder dat je zit te turen op de schermen van de loopband of crosstrainer. Je bent actief bezig en hard aan het trainen. Zo blijf je fit, zonder dat je hier bewust mee bezig bent.

Sportvereniging

Is een sportschool niets voor jou, maar houd je wel van sporten? Schrijf je dan in bij een sportvereniging. Je leert zo niet alleen meer mensen kennen, ook geniet je iedere week van een goede voetbal, handbal, volleybal of badminton training. Schrijf je in bij een sportvereniging naar jou keuze en geniet van een leuke teamsport.

Je hoeft echt niet naar een sportschool te gaan om in shape te blijven. Ook buiten de sportschool zijn er genoeg manieren om te sporten.

0