Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Op avontuur in Guatemala

Posted on

Guatemala is het Maya-hart van Midden-Amerika. Het is de thuisbasis van oude historische bezienswaardigheden en prachtige ruïnes, dichte jungles, kleurrijke architectuur, levendige markten en torenhoge vulkanen, Guatemala is een divers en prachtig land. De ruige bergen en jungles bieden avontuurlijke reizigers een kans om op avontuur te gaan en ongerepte landschappen te verkennen voor een fractie van wat je elders in de wereld zou betalen. In deze blog voor Guatemala laten we je zien hoe je het meeste uit je reis kunt halen, geld kunt besparen en veilig door een van de populairste bestemmingen van Midden-Amerika kunt reizen.

Slenter door Flores

Flores is een klein eiland dat ligt aan het meer Peten Itza, een groot meer in het noorden en het op een na grootste meer van het land. Een smalle kunstmatige verhoogde weg verbindt het eiland met het vasteland en de regio is perfect om te wandelen, zwemmen en dieren in het wild te spotten. Vanaf hier ben je slechts een klein eindje rijden verwijderd van enkele van de meest ongetemde jungles van het en het is ook dicht bij de ruïnes van Tikal.

alles over guatemala

Bezoek de ruïnes van El Mirador

El Mirador is een van de meest onontdekte Maya-sites in Guatemala. Gelegen nabij de grens met Mexico in het noordoosten, liggen de meeste van de complexen diep in de jungle en zijn ze relatief ontoegankelijk voor toeristen. Het is de grootste van alle Maya-ruïnes en evenaart zelfs de piramides in Egypte qua grootte. Hoewel ontdekt in 1926, begonnen onderzoekers het pas in 2003 te bestuderen! 

Ontspan in Monterrico

Dit is het populairste strand van het land. Deze relaxte badplaats ligt dicht bij Guatemala-Stad en Antigua en is een ontspannende plek om van de zon te genieten. Tussen juni en december kun je ook gigantische lederschildpadden, groene zee en kleinere olijfschildpadden zien. Er zijn ook tal van rondleidingen door de nabijgelegen mangroven.

bezienswaardigheden in Guatemala

Ga wandelen in Acatenango

Acatenango, gelegen in de buurt van Antigua, is een vulkaan van bijna 4.000 meter hoog. Het is de op twee na hoogste vulkaan in Midden-Amerika en is voor het laatst uitgebarsten in 1972. Na een inspannende 7-8 uur durende wandeling naar een camping, waar je een nacht zult kamperen, ga je naar de top gaat om de zonsopgang te zien.

Bekijk de zonsopgang vanaf Indian Nose

De zonsopgang vanaf de Indian Nose-vulkaan is misschien wel een van de meest magische zonsopgangen die je ooit zult ervaren. Gelegen naast het meer van Atitlan, kijk je uit over het water en de prachtige vulkanen voor je (inclusief de vulkanen Atitlán en San Pedro). Je kunt deze wandeling alleen doen, maar het is moeilijk om het pad in het donker te vinden, dus het is veel beter om met een gids te gaan. 

wat te doen in Guatemala

Verken Rio Dulce

Rio Dulce is een prachtige rivier en een populaire bestemming voor backpackers in het oosten van Guatemala. Twee steden, El Relleno en Fronteras, liggen aan weerszijden van de rivier en zijn verbonden door een van de grootste bruggen in Midden-Amerika. Het gebied staat bekend om zijn wateractiviteiten, waaronder de Finca Paraiso-wandeling, die leidt naar een warmwaterbron en een waterval. De ruïnes van Quiriguá zijn ook vlakbij en zeker een bezoek waard.

Bezoek de Antigua-markt

Deze uitgestrekte markt is kleurrijk en enigszins chaotisch. Het is in de open lucht en gevuld met alles, van fruit en groenten tot handgemaakte souvenirs en vlees tot nep-dvd’s en namaakjeans. Kom hier om souvenirs te kopen, mensen te kijken en de bruisende chaos in je op te nemen!

Op avontuur in Guatemala

Bezoek het Nationaal Museum voor Archeologie en Volkenkunde

Dit museum, gelegen in Guatemala-Stad, herbergt de vele artefacten die zijn ontdekt op de Maya-archeologische vindplaatsen in het hele land. Het museum, opgericht in 1898, heeft meer dan 20.000 items en artefacten en is een goede plek om te bezoeken, zodat je meer te weten kunt komen over de Maya-cultuur. 

Bekijk de ruïnes van Yaxha

Als Tikal te toeristisch voor je is, overweeg dan de meer afgelegen Yaxha-ruïnes. Net als Tikal is Yaxha een enorme Meso-Amerikaanse archeologische stad. Gelegen in het noordoosten, was het de op twee na grootste stad in de regio. De site is de thuisbasis van verschillende enorme stenen piramides en werd in 1904 “ontdekt” en dateert uit 250-600 CE. Breng een paar uur door met kijken naar oude tekeningen en prachtig gesneden hiërogliefen.

Op vakantie in Guatemala

Ga op verkenning in Quirigua

De archeologische vindplaats Quirigua, gelegen in de zuidoostelijke hoek van het land nabij de grens met Honduras, bevat de grootste stèles (rechtopstaande stenen zuilen bedekt met tekeningen of uitgehouwen in vormen) die ooit in de Maya-wereld zijn ontdekt. Negen stèles zijn gerangschikt rond een centraal plein, vergezeld van altaren die zijn uitgehouwen in vormen die dateren uit de 2e-8e eeuw CE. Vooral omdat de stèles ongerestaureerd zijn, zijn ze een prachtig gezicht.

0