Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Zo bereid je een rondreis door Amerika goed voor!

Posted on

Door Corona was het lange tijd geen optie om een rondreis door Amerika te plannen. Lange tijd bleef het aantal Corona besmettingen in Amerika stijgen, in bepaalde staten nu nog steeds, en ook waren vele bezienswaardigheden, zoals Nationale Parken gesloten. Nu begint alles weer open te gaan en als je gevaccineerd bent, is het ook weer mogelijk om naar de VS te reizen. En dus kun je weer aan die gedroomde rondreis door Amerika gaan denken. Uiteraard zijn er dan nogal wat zaken waar je rekening mee moet houden. Lees verder om erachter te komen welke dat zijn!

De Verenigde Staten bieden voor elk wat wils! Of je nu de hierboven genoemde Nationale Parken wil bezoeken, gaan luieren in Florida of een gokje wil wagen in Las Vegas; Amerika is op veel gebieden het land van de mogelijkheden. Ook voor een rondreis is het daarom uitermate geschikt.

Een hoop zaken waar je rekening mee moet houden

Een rondreis kan echter ook wat stress met zich meebrengen. Zo zijn er een hoop zaken waar je rekening mee moet houden. Je zult je route moeten bepalen, kijken hoeveel je elke dag wilt rijden, op wat voor plekken je wil overnachten, etc. Veel van dit soort zaken kun je thuis uitzoeken en we raden je aan om dat ook zeker te doen. Dit zorgt voor een stuk minder stress ‚on the road’ waardoor je nog meer kunt genieten van je rondreis door Amerika. 

Er zijn een aantal dingen die je moet beslissen als je een reis gaat plannen. Wat is het budget? Hoelang gaat de reis duren? Welke afstand wil je per dag maximaal afleggen of welke tijd wil je besteden aan reizen per dag? Zo gauw je daar een beeld van hebt, is het handig om in reisgidsen of internetfora te zoeken naar informatie over de plekken die je wil bezoeken. Op basis hiervan kun je ook direct bepalen hoe lang je nodig hebt voor bepaalde bezienswaardigheden of steden.

De route bepalen

De route, of delen ervan kun je dan in een routeplanner uiteen zetten, dan zie je direct of de reisafstand en reistijd past binnen het plan. Een veelgemaakte fout is om veel te veel in de reis te proppen. Daarnaast is het bij het plannen van de reis belangrijk om te weten dat het verstandig is om nationale parken zoals Yellowstone of Yosemite altijd vooraf te boeken. Deze zitten vrij snel vol. Daarnaast moet je er zelfs rekening mee houden dat het niet vreemd is dat je een bezoek aan zo’n park al ruim van te voren (soms 1 jaar) vast moet leggen.

Overnachtingen boeken voor je vertrekt

Ook kun je al je overnachtingen alvast boeken vanuit Nederland, maar er zijn ook mensen die helemaal niets reserveren en tegen de avond op zoek gaan naar een hotel of camping. Sommige hotels bieden een speciale prijs als je last minute aan komt, of een kortingscoupon overlegt. Deze coupons vind je o.a bij tankstations, restaurants en op internet. Een andere optie is om een telefoon, tablet, netbook of laptop met WiFi mee te nemen. Je kunt dan ‘s avonds een reservering voor de volgende dag maken.

Alles vooraf boeken heeft als voordeel dat je tijdens je reis nooit hoeft te denken aan het zoeken naar een overnachtingsplaats. Op tijd boeken heeft dus ook een aantal voordelen en is soms zelfs noodzakelijk. Bij het kiezen van een vlucht is het gunstig als je de prijzen een tijdje kunt volgen, om toe te slaan op het moment dat een gunstige prijs voorbij komt. Accommodaties in Nationale Parken raken zeer snel vol, houdt daar rekening mee! 

0