Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Waarom je als man een sloep moet hebben

Dat je deze blog leest, betekent zeker dat je nog geen sloep hebt? Ok dan. We zijn benieuwd hoe snel je na het lezen op zoek gaat naar jouw jacht. Sorry, we gaan veel te snel: misschien eerst maar eens een nieuwe sloep kopen?

Lekker van huis, het water op

Stel je even voor: het wordt mooi weer en je hebt nog geen plannen. Je hebt ’t wel even gehad thuis, maar hebt ook niet echt veel zin om de stad in te gaan. Wél heb je behoefte om een paar van huis te zijn en een biertje te drinken zonder dronken te worden. De oplossing? Inderdaad: een sloep. Lekker het water op, en varen.

Mannensloep

Hoe gaaf zou ’t zijn als je je vrienden kon appen: “Jongens, ik ga morgenmiddag varen. Wie gaat er mee?” Reken maar dat de reacties binnen stromen. Een sloep biedt geen onbeperkte ruimte, sowieso wil je natuurlijk ook relaxed kunnen chillen, dus iedereen wil er bij zijn. De één zegt ‘wat bier’ mee te nemen, de ander (nooit zo origineel) denkt alleen aan chips. Gelukkig heb je wat vindingrijkere types in je vriendengroep die voorstellen noten of stokbrood en kaas mee te nemen. Kijk, daar heb je wat aan. De niet-bierdrinkers (ja, ze beginnen te komen) zorgen voor het gezelschap van een goeie fles wijn. Tenslotte is er ook nog iemand zo origineel om voor tapashapjes te zorgen. Welkom aan boord.

Gaan met die boot

De volgende middag begint het vaarfeest. De zon staat hoog aan de hemel. Strakblauwe lucht. Alle proviand wordt aan boord gehesen. Vriendinnen vragen nog of jullie een week weg gaan. Lachend gaan jullie het water op. Lekker in jouw eigen sloep, geen drukte om je heen, geen vrouwen aan boord. Alle tijd om eens goed en ongegeneerd bij te praten, en te proosten op het leven. Opnieuw valt je op hoe anders je vanaf het water naar de wereld kijkt. Uiteraard drink je niet teveel, ook in jouw sloep ben je immers verkeersdeelnemer. Maar ook met weinig alcohol op is het echt genieten, zo onder mekaar.

Vaarkriebels

Krijg je al de kriebels tijdens het lezen? Je was het al langer van plan hè? Maar ga je nu dan eindelijk een nieuwe sloep kopen? Je vrienden zullen ’t echt ontzettend tof vinden. Je trekt ook de aandacht van vrouwen als je een eigen boot hebt. Maar daar doe je het niet voor, toch?

0