Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Terugkeer van The Matrix, twintig jaar na eerste deel trilogie

Binnenkort is The Matrix in de Nederlandse bioscopen te zien. De releasedatum Matrix is gesteld op 29 augustus 2019. Twintig jaar na het uitkomen van het eerste deel van The Matrix komt er een speciale 4K-versie van de Matrix in de bioscoop, genaamd The Matrix 20th Anniversary. Je hebt een week om terug te keren naar de wereld van Neo en nogmaals The Matrix in de bioscoop te bekijken. The Matrix 20th Anniversary is ook beschikbaar in Dolby Cinema en 4DX.

Achtergrondverhaal

Om even je geheugen op te frissen. The Matrix vertelt het verhaal van een hacker die zich Neo noemt. In werkelijkheid heet hij Thomas A. Anderson en is hij in het dagelijks leven programmeur bij een softwareontwikkelaar. Althans werkelijkheid? Neo krijgt te maken met een groepje rebellen onder leiding van Morpheus. En Morpheus vertelt Neo dat hij zich niet in de werkelijkheid bevindt, maar in de zogenoemde Matrix. Hij geeft hem de keuze. Een blauwe pil om naar de echte wereld te gaan of een rode om in de Matrix te blijven. Neo kiest voor de werkelijkheid en komt in een surreële wereld terecht, in de toekomst. Morpheus schat dat het rond het jaar 2199 is. Neo moet hier de strijd aangaan met zeer invloedrijke softwareprogramma’s die The Matrix hebben ontwikkeld.

Oorspronkelijke cast

Net als in de oorspronkelijke film uit 1999, worden de personages van The Matrix gestalte gegeven door dezelfde cast. Keanu Reeves heeft weer de (dubbel)rol van hacker Neo en programmeur Thomas A. Anderson. De rol van Morpheus wordt weer vertolkt door Laurence Fishburn en Carrie-Anne Moss neemt de rol van Trinity weer voor haar rekening. De regie van The Matrix 20th Anniversary is wederom in handen van de Wachowski’s, Lilly en Lana.

Zoals Morpheus het zou verwoorden: Niemand kan je vertellen wat de Matrix is. Je moet het met eigen ogen aanschouwen.

Releasedatum Matrix

Vanaf 29 augustus tot en met 4 september 2019 draait The Matrix in de Nederlandse bioscopen.

2