Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Nog betere resultaten bereiken bij het sporten met een sporthorloge

Posted on

Een sporthorloge is een onmisbaar hulpmiddel wat je kan helpen jouw prestaties te verbeteren. Er zijn verschillende typen sporthorloges die allemaal andere functies hebben. Gezien je de sporthorloges op intensieve wijze gebruikt, is het belangrijk dat het een horloge van goede kwaliteit is.
Een goed sporthorloge kan niet alleen je hartslag meten, een koppeling maken met je telefoon en een GPS-route bijhouden, maar is geschikt voor zowel gevorderde sporters als beginners, kan ook meerdere sporten tracken, beschikt over een bijbehorende app en houdt tal van extra zaken bij.

Wat is het verschil tussen een sporthorloge en een smartwatch?

Het verschil tussen een sporthorloge en een smartwatch is dat en sporthorloge je sporttrainingen nauwkeurig bijhoudt. Een sporthorloge is, anders dan een smartwatch, van zo’n goed design dat het comfortabel is om te dragen gedurende je workouts. Het biedt integraties voor externe sensoren en helpt je om nauwkeurig je progressie bij te houden en jou te motiveren.

Waar heb ik een sporthorloge voor nodig?

Je kunt je natuurlijk afvragen: ik heb activity tracking apps mijn telefoon, waar heb ik een sporthorloge voor nodig? Ten eerste is het trainen met een sporthorloge een enorm goed motivatiemiddel om te gaan sporten: je kunt je activiteiten bijhouden, analyseren én delen met je vrienden. Daarnaast heeft een sporthorloge een hartslagmeter, wat je kan helpen in de verschillende hartslagzones te trainen en een goed beeld te krijgen van jouw conditie. In bepaalde zones (3 en 4) mag je daarnaast ook maar een maximaal aantal keren per week trainen en zone 5 is maar een paar seconden vol te houden. Ook kun je met sommige sporthorloges je zuurstofopname per minuut meten, wat een extra indicator is voor jouw conditie: hoe hoger de maximale zuurstofopname per minuut, hoe beter je conditie.


Sommige sporthorloges hebben ook een ‘back to start’ functie, welke vooral van pas komt als je in voor jou onbekend gebieden aan het trainen bent. Het sporthorloge kan je dan teruggeleiden naar het startpunt van je training.

Aandachtspunten bij het kopen van een sporthorloge

Wil je een sporthorloge aanschaffen, maar weet je niet goed waar je op moet letten? Hieronder staan de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een sporthorloge weergegeven, zo weet je zeker dat je het juiste horloge aanschaft en goed beslagen ten ijs komt.

 • Welke batterijduur heeft het horloge?
  Een goed sporthorloge heeft een lange batterijduur waarmee je een flinke periode vooruit kunt. Het ‘beste sporthorloge 2020’ volgens sporthorloge365 heeft bijvoorbeeld een batterijduur tot 36 uur in GPS-modus en je kunt er dus ook een triatlon mee lopen.
 • Ondersteunt het diverse sporten met een multisport modus?
 • Wat kost het horloge?
 • Welke statistieken biedt het horloge?
 • Heeft het horloge een goede hartslagmeter?
  Het beste sporthorloge is op zijn minst een sporthorloge met hartslagmeter. Het beste sporthorloge met hartslagmeter van 2020 is volgens Sporthorloge365 de Garmin Forerunner 945.
 • Kun je er muziek mee afspelen middels bijvoorbeeld Spotify of een andere streaming app?
 • Kun je het horloge linken aan je telefoon en het gebruiken met een eigen app?
 • Is het een sporthorloge met of zonder GPS en hoe goed is de GPS-tracker?
  o Indien je twijfelt of je een sporthorloge met of zonder GPS moet aanschaffen, adviseren wij een gps-sporthorloge. Hiermee houd je tijdens een training of wedstrijd je locatie bij en heb je achteraf inzicht in de route, afstand en snelheid. Dit maakt een sporthorloge een handig hulpmiddel om je prestaties bij te houden en te analyseren
 • Welk merk heeft het sporthorloge?
  o Met de merken Garmin of Polar zit je voor een sporthorloge eigenlijk altijd goed. Twijfel je of je voor een Garmin of Polar sporthorloge moet gaan? Garmin is een groter merk en heeft meer modellen, maar een Polar horloge is vaak slanker en van iets strakker design waardoor je het gemakkelijk gedurende de gehele dag kunt dragen. Het hangt dus ook net af waar jij persoonlijk naar op zoek bent.

Welke sporthorloges zijn er en waar vind ik het beste sporthorloge 2020?

Ben je benieuwd naar de diverse mogelijkheden en de voor- en- nadelen van ieder sporthorloge? We zetten hieronder een aantal diverse sporthorloges met hartslagmeter voor je op een rijtje

Garmin Forerunner 945 
Klik hier voor info & actuele prijs
Suunto 9 Baro Titanium-Black
Klik hier voor info & actuele prijs
Polar Vantage V – GPS
Klik hier voor info & actuele prijs
Coros Sporthorloge Apex Premium 
Klik hier voor info & actuele prijs
Garmin Fenix 5 
Klik hier voor info & actuele prijs
Garmin Forerunner® 245 Music
Klik hier voor info & actuele prijs
0