Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Met deze tips krijg je je huis goedkoop warm

Meer dan 70% van ons energieverbruik komt voor rekening van de verwarming. Dit zijn zes manieren om je huis warm te houden (en geld te besparen) deze winter:

1. Verplaats de bank

Staat de bank voor de radiator? Dan absorbeert deze de warmte die de kamer zou kunnen verwarmen. Door meubels bij de radiator weg te halen, kan de warme lucht vrij circuleren. Hetzelfde geldt voor je gordijnen of drogende kleren. Houd deze uit de buurt van de radiator, zodat je het meeste uit je warmtebron kunt halen.

2. Profiteer van de zon

Warmte van de zon is gratis, dus maak er optimaal gebruik van. Open je gordijnen en laat het zonlicht overdag binnen om gebruik te maken van deze gratis warmte. 

3. Gebruik de gordijnen

Gordijnen vormen een extra isolatielaag en houden de warmte in de kamer. Sluit de gordijnen zodra het donker wordt. Zorg er ook voor dat er geen kieren in de kozijnen zijn, zodat de warme lucht binnen kan blijven en de koude lucht buiten. Dit helpt ook om condensatie te verminderen. 

4. Blokkeer de tocht

Een eenvoudige oplossing als een tochtstopper helpt om de warmte in huis te houden. Ook met het tochtvrij maken van deuren, ramen en kieren kun je een leuk bedrag besparen. Zelfklevende rubberen afdichtingen rond deuren en ramen en tochtstrips zijn relatief goedkoop en eenvoudig te installeren.

5. Vloerkleed

Een vloerkleed in de kamer is lekker warm aan je voeten en isoleert meteen de vloer. Kies een leuk vloerkleedje of combineer verschillende vloerkleden voor een aangename warmte in huis.

6. Reflecteer de warmte

Radiatorfolie is relatief goedkoop, gemakkelijk te installeren en zorgt ervoor dat de warmte van je radiatoren de kamer verwarmt en niet de muren. Ze reflecteren de warmte terug de kamer in.

0