Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Beter verbonden met de nieuwe Garmin InReach Messenger 

Wanneer je je diep in de natuur waagt, op een episch avontuur gaat, of gewoon op pad gaat voor een lange wandeling, is het een must om in contact te blijven met jouw dierbaren en/of hulpdiensten. Maar de meeste satellietcommunicatie kan een beetje ingewikkeld en overweldigend zijn voor beginners om te gebruiken, daarom zijn de Garmin InReach Messenger en de bijbehorende Messenger-app zo belangrijk. Met dit apparaat is het gemakkelijker dan ooit om vrienden en familie op de hoogte te houden van je locatie en bewegingen. En het is ook een makkie om in geval van nood contact op te nemen met reddingsploegen.

De slanke en duurzame Garmin InReach Messenger is een geweldige keuze voor iedereen die geen mobiele service heeft en moet communiceren. Het biedt naadloze satellietcommunicatie, hetzij als zelfstandig apparaat of in combinatie met de Messenger-app, waardoor avonturiers wereldwijd tweerichtings-sms’en, locatie delen, SOS-mogelijkheden en meer krijgen. Het is ook slagvast en waterbestendig.

Garmin’s nieuwe InReach Messenger maakt satellietcommunicatie eenvoudig en betaalbaar

Voor het satelliet gedeelte van het apparaat geeft de Garmin InReach Messenger je toegang tot een wereldwijd Iridium-netwerk wanneer je je buiten het bereik van de mobiele telefoon begeeft, hoewel je om op het netwerk te komen een actief satelliet abonnement moet hebben, hetzij met een jaarpakket of een flexibel maandabonnement. Als je je binnen het bereik van een mobiel of wifi-netwerk bevindt, zoekt de app actief tussen dekking om ervoor te zorgen dat jouw berichten worden verzonden, maar om volledige dekking te hebben met toegevoegde satellieten, moet je wel een abonnement nemen. In het ergste geval kan de Messenger een SOS-bericht sturen naar Garmin’s 24/7 bemande International Emergency Response Coordination Center (IERCC) om ervoor te zorgen dat hulpdiensten snel worden gecontacteerd en op de hoogte worden gebracht van jouw situatie.

Een van de hoogtepunten van het apparaat is de eenvoudige gebruikersinterface die via de app werkt, dus geen kleine schermen of een groot aantal kleine knoppen om mee te navigeren. Je kunt groepschats starten om mensen op de hoogte te houden van jouw bewegingen en plannen. Vrienden en geliefden hebben ook geen InReach-communicator nodig om deze berichten te ontvangen.

Beter verbonden met de nieuwe Garmin InReach Messenger

Een andere geweldige functie is de mogelijkheid om jouw locatie te delen met behulp van de MapShare-optie of om eenvoudig jouw GPS-coördinaten in je berichten in te sluiten. Het display op het Messenger-apparaat bevestigt dat jouw bericht is verzonden, en er kunnen vooraf ingestelde berichten worden gemaakt, zodat je gemakkelijk kunt inchecken of je contacten kunt waarschuwen terwijl je op reis bent.

Het apparaat, dat je tot 28 dagen batterijduur geeft wanneer het is ingesteld op de 10-minuten volgmodus, kan ook worden gebruikt als een batterij booster voor je telefoon als die bijna leeg is, en kan een aangepast sms-bericht verzenden via het scherm van je telefoon.

0