Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Kan er bij jou een laadpaal thuis geplaatst worden?

Er kan bijna altijd bij jou een laadpaal thuis worden geplaatst. Bij woningen die een garage hebben kan er een laadpunt worden aangelegd in de garage. Is daar te weinig ruimte dan kan het laadpunt buiten tegen de gevel worden geplaatst. Als dat niet mogelijk is kan er ook een laadpaal worden geplaatst precies naast de oprit. Is er geen garage en geen oprit? Dan zou er een laadpaal geplaatst kunnen worden in de voortuin. In dat geval moet de laadkabel over de stoep naar je auto worden gelegd. De kabel moet dan wel worden afgedekt met een rubberen mat. In veel gemeentes moet hier ook eerst toestemming voor worden gegeven. Als je een laadpaal thuis laat plaatsen heb je altijd een vrij oplaadpunt tot je beschikking. Opladen aan een laadpaal thuis is goedkoper dan opladen bij een openbaar laadpunt.

Welke laadpaal is geschikt voor jouw auto?


Welke laadpaal het meest geschikt is hangt onder andere af van de snelheid waarmee de auto kan opladen. Je kunt met een snelle laadpaal een langzaam ladende auto opladen, maar hierbij is de auto dan de storende factor. Omgekeerd kan ook, waarbij de laadpaal dan de storende factor is. Het is dus wel verstandig om een laadpaal te plaatsen die een hoger laadvermogen heeft dan je auto. Dit met het oog op een eventuele nieuwe auto. De volgende vraag die je jezelf kunt stellen is; “Wil ik een laadpaal voor privégebruik of is het voor zakelijk gebruik? Wanneer je zakelijk een elektrische auto rijdt, kun je het beste kiezen voor een laadpaal met meerdere functies ofwel een slimme laadpaal. Met een slimme laadpaal kun je bijvoorbeeld de laadkosten gespecificeerd doorsturen naar je baas of naar je eigen onderneming. Een slimme laadpaal is wel wat duurder dan een ‘gewone laadpaal’.

Je laadpaal aansluiten op zonnepanelen is de toekomst!


Een slimme laadpaal kan ook worden aangesloten op zonnepanelen. Thuislaad specialist Laadkompas kan je precies vertellen welke laadpaal hiervoor geschikt is. Inmiddels zijn er meer dan 120.000 laadpalen in Nederland en dat aantal stijgt nog dagelijks. Daarmee komen er ook steeds meer aanbieders van laadpalen op de markt. Dat is de reden dat Laadkompas gespecialiseerd is in de wereld van het elektrische rijden. De experts kunnen je eventueel ook helpen met de overstap naar een elektrische auto, het aanvragen van eventuele subsidies en adviseren over welke laadpaal het meest geschikt is bij jouw situatie én voor je auto. Je kunt ook een laadpaal kopen en deze door erkende installateurs laten plaatsen. Heb je zonnepanelen? Dan kun je de laadpaal laten aansluiten op die zonnepanelen. Je kunt ook advies inwinnen over zonnepanelen en de voordelen hiervan. Met zonnepanelen kun je nog goedkoper ‘tanken’!

0