Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Een auto uit Duitsland importeren, waarom is dat zo interessant?

Posted on

Nederland verbreekt jaar na jaar het record als het gaat om een auto importeren uit Duitsland. Bij onze oosterburen zijn auto’s namelijk vaak een stuk goedkoper, dit geldt voor zowel gebruikte als voor nieuwe auto’s. Zowel voor particuliere als voor zakelijke klanten heeft dit een hoop voordelen. Niet alleen de directe kostenbesparing maar ook voller uitgevoerde auto’s, of in veel gevallen een lagere fiscale waarde zijn veel gehoorde redenen om een Duitse auto in te voeren. Een auto kopen in Duitsland en vervolgens voordelig de auto invoeren in Nederland is de perfecte oplossing, en met een beetje hulp is een auto importeren uit Duitsland eenvoudiger dan je wellicht denkt.

Nederlanders importeren steeds vaker auto’s uit het buitenland

De import van occasions, uit vooral Duitsland, blijft maar stijgen. Als we kijken naar de top 10 importlanden waar wij vandaan importeren dan is Duitsland verreweg het populairst. We zien dat vooral steeds meer particulieren de voordelen zien en de stap nemen om zelf met veel voordeel een auto te kopen in Duitsland. Vooral een jonge Duitse occasion importeren kan erg interessant zijn. Handelaren en zelfs dealerbedrijven importeren al jaren voornamelijk jonge tweedehands auto’s uit Duitsland. 

Tot wel 30% goedkoper

De scherp geprijsde Duitse dealer occasions kunnen qua aanschaf tot wel 30 procent goedkoper zijn dan in Nederland. Maar niet alleen gebruikte auto’s zijn interessant om te importeren. Ook een nieuwe auto kopen in Duitsland kan in sommige gevallen interessant zijn. Tegenwoordig zijn er veel Nederlandse bedrijven gespecialiseerd in het invoeren van auto’s en zij kunnen je veel zorgen uit handen nemen. Er komt namelijk nogal wat kijken bij een dergelijke invoer en doe je het fout, dan kan daar een pittig prijskaartje aanhangen.

Nieuw of tweedehands?

Afhankelijk van je wensen en je budget moet je de afweging te maken of je een nieuwe of gebruikte auto wil gaan kopen. Hoewel de meeste mensen een jonge tweedehands auto importeren uit Duitsland kan een nieuwe auto ook zeer interessant zijn. Zo zijn er in Duitsland een aantal autobedrijven die grote partijen luxe uitgevoerde auto’s nieuw bestellen en daarna scherp doorverkopen. De voordelen van een jong gebruikte auto importeren:

– Europees geldige fabrieks- of merkgarantie 

– vol uitgevoerde auto’s tegen scherpe prijzen

– nieuwste kentekennummer bij import in Nederland 

– de auto heeft zijn eerste grote afschrijving gehad

– je kunt profiteren van de BPM afschrijving

Zorg dat je inzage hebt in de Duitse autopapieren

Natuurlijk kun je op basis van de gegevens die in de advertentie staan al een goede inschatting maken van de importkosten. Je kunt echter pas de kostenberekening definitief maken nadat je een kopie van de Duitse autopapieren hebt gezien. Het controleren van de autopapieren en het maken van een gegarandeerde kostenberekening is dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden, doe dit dan ook goed! 

0