Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Het onderhouden van een baard is belangrijk om deze er goed uit te laten zien

Vandaag de dag is de baard niet meer uit het dagelijkse leven weg te denken. Waar het dragen van een baard voorheen niet echt als modieus werd gezien, is daar de afgelopen jaren toch wel degelijk verandering in gekomen. Het stijlvol hebben en onderhouden van een baard, is iets waar steeds meer mannen voor kiezen om hun persoonlijkheid helemaal af te maken. 

Waar voorheen de baard werd geassocieerd met bijvoorbeeld motorrijders en country fans, zie je stijlvolle baarden op steeds meer plekken verschijnen. Zelfs tijdens modeshows van bekende herenmerken zijn er steeds meer modellen op de catwalk terug te vinden voor wie een goede baard de reden is dat ze worden gevraagd voor reclamecampagnes en photoshoots. 

Speciale barbierszaken weten je baard tot leven te brengen

Het verkrijgen van een mooie baard is echter meer dan puur en alleen je baard laten groeien. Een degelijke verzorging is fundamenteel om er zeker van te zijn dat een baard er goed uitziet. Je ziet daarom tegenwoordig op steeds meer plaatsen speciale barbierszaken de deur openen, waar je terecht kunt voor een uitstekende verzorging van je baard. 

Een goed verzorgde baard wordt namelijk beter geaccepteerd dan een baard waar helemaal geen aandacht aan wordt besteed. Zodoende dat er voor de baard liefhebbers tegenwoordig een uitgebreide verzameling producten op de markt is, waarmee je ervoor kunt zorgen dat een baard er tiptop uitziet. Zo zijn er speciale baardborstels te verkrijgen, zodat je er voor kunt zorgen dat je je baard iedere dag goed uitborstelt. 

Het goed wassen van een baard dient minstens een keer per week te gebeuren

Daarnaast dient een baard ook minstens een keer per week goed gewassen te worden. Het is natuurlijk geen verrassing dat een baard een broedplek kan zijn voor de nodige bacteriën. Door je baard echter goed te wassen, blijft deze schoon en hygiënisch en kun je er nog meer plezier aan beleven. Hiervoor kun je een keuze maken uit allerlei soort baardshampoo, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de juiste shampoo vindt die jouw baard nodig heeft. 

Het is aan te raden om een baardshampoo te combineren met het gebruik van bijvoorbeeld baard olie, baard balm of baard conditioner. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je baardhaar mooi glanst en gezond blijft. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat je onderliggende huid zacht en voldoende gehydrateerd blijft. Gelukkig zijn ook hiervoor uiteenlopende producten te vinden. 

Houd je baard en onderliggende huid gezond met speciale baard producten

Om je baard prima in model te houden, kun je naast een bezoek aan een baarden gespecialiseerde barbier, ook thuis aan de slag. Naast de eerder genoemde baardborstel zijn er ook speciale baard kammen te verkrijgen. Daarnaast kun je zelf hier en daar de puntjes bijwerken door een baardtrimmer te gebruiken. Op deze manier kun je veelvuldig bezoek aan de barbier uit de weg gaan en de nodige centjes in je portemonnee blijven houden. 

0