Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Doorbreek de taboe van design boxershorts met de decades serie van muchachomalo

Posted on

Het is weer zover! Er moet weer worden nagedacht over de laatste onderbroeken mode. Vaak wordt datgene wat je onder je kleding draagt over het hoofd gezien, maar de meer modebewuste mensen onder ons weten dondersgoed dat een speciale boxershort geen overbodige luxe is. 

Muchachomalo heeft daarom een nieuwe serie thematische boxershorts op de markt gebracht en de designs zijn simpelweg bijzonder en uniek te noemen. Het thema van de net verschenen lijn heet Decades en de boxershorts zijn voorzien van bijzondere prints die geïnspireerd zijn door de hoogtepunten van de afgelopen jaren. 

Herinner je je de sigaar uit het verhaal van Bill Clinton en Monica Lewinsky nog?

Zo weet iedereen zich de affaire tussen Monica Lewinsky en Bill Clinton in de jaren ’90 nog wel te herinneren. Het had weinig gescheeld of president Clinton was afgezet, nadat hij een kortstondige relatie had gehad met Lewinsky, de toenmalige stagiaire in het Witte Huis. Als pikant detail zal menigeen zich nog weten te herinneren, hoe daar een sigaar bij kwam kijken, toen Clinton nadien ondervraagd werd of de toenmalige affaire. De speciale onderbroekenlijn ‘Clinton Affair’ komt in met een eigentijds design op een interessante manier op deze sigaar terug. 

Een andere ontwikkeling die vrijwel iedereen zich nog zal herinneren, is de opkomst van de spelcomputers. De al wat ouderen onder ons zullen zich nog weten te herinneren hoe je flink in de weer was met de Atari thuis. Daarna kwamen echter de Super Nintendo, de Sega en de game boy, waarmee de spelcomputers ook de volwassen markt voor zich wisten te winnen. En ondanks het feit dat vandaag de dag iedereen een Sony Playstation, Xbox of Nintendo switch gebruikt, waren de eerste spelcomputers een deur tot een wonderlijke nieuwe wereld. Vandaar dat de designs van ‘Super Nintendo’ zijn geïnspireerd op de wonderlijke werelden van de spelcomputers van 25 jaar geleden.

Wie heeft er vroeger niet rondgelopen met een neon broek en een smiley t shirt?

Natuurlijk mag je ook de opkomst van de Acid House eind jaren ’80 tot een behoorlijke invloedrijke periode rekenen. De raves waren in opkomst en steeds vaker hoorde je verhalen over de feesten in oude fabriekshallen waar mensen op elektronische beats urenlang konden dansen. Vaak kwamen daar geestverruimende middelen bij kijken, zoals ecstasy en lsd, wat in de volkstaal ook wel acid wordt genoemd. De speciale ‘Acid House’ lijn van Muchachomalo is dan ook geïnspireerd door deze periode, waarin de neon kleding en het gebruik van smilies hoogtij vierde. 

Iets verder terug in de tijd hebben de ontwerpers de inspiratie gevonden voor de ‘Boom’ Bap lijn. De designs van deze boxershorts vinden hun oorsprong in de Electric Boogaloo, een dansstijl die eind jaren ’60 vanuit Californië aan zijn opmars begon. De dans was vooral een straatdans die erg funky was en die langzaam maar zeker aan populariteit won gedurende de jaren ’70. Denk hierbij aan de stijlvolle mensen die met kleurrijke kleding elkaar op straat uitdaagden om de laatste dansbewegingen van vloeiende en rollende bewegingen te laten zien. Dit natuurlijk vergezeld van luide muziek afkomstig uit de gettoblaster!

De gangster rap betekende de opkomst van gouden kettingen en bandanas

Een andere straat stijl die daarna vervolgens uit voortvloeide was natuurlijk de opkomst van de rap en hiphop. Met name de Gangstar Rap werd in de jaren ’80 en ’90 bijzonder populair. Het werd de tijd van gouden kettingen en grote ringen, die vergezeld van extra wijde kleding, toonaangevend zouden worden voor deze muziek. De teksten van de muziek, waarin het leven van de zogenaamde gangsters werd verheerlijkt en tentoon gespreid, beïnvloeden meerdere generaties. De gangs, zoals de verschillende groepen zich noemden, gaven zich onder meer hun eigen identiteit door het gebruik van dezelfde hoofddoeken, ook wel bandanas genoemd. Deze zie, samen de eerder genoemde gouden kettingen, dan ook terug in de ontwerpen van de ‘Gangster Rap’ lijn.

Met deze vijf originele en uniek vormgegeven lijnen boxershorts, weet Muchachomalo wederom een unieke serie boxershorts op de markt te brengen. Decades is een serie onderbroeken die je gegarandeerd van een speciaal ontwerp weet te verzekeren dat bij je past en waarmee je goed voor de dag kunt komen!

0