Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Leuk vriendenuitje boeken? Boek een ballonvaart!

Is het tijd voor een leuk uitje met je vrienden, maar wil je niet wéér gaan karten of lasergamen? Boek een ballonvaart! Het is een hele toffe ervaring om met je vrienden te kunnen delen. Maar hoe zit dat nu in de corona tijd? Wat mag en kan wel en wat weer niet? Waar moet ik allemaal aan denken bij het boeken van een ballonvaart in corona tijd? In dit artikel nemen we je mee op reis naar het leukste uitje met je vrienden; een ballonvaart!

Ballonvaart corona

ballonvaart corona

In deze corona tijd is er natuurlijk heel veel wat even anders is. Dit geldt uiteraard voor ballonvaarten. Je moet er rekening mee houden dat tijdens de ballonvaart iedere passagier een mondkapje op moet hebben. Vanwege de beperkte hoeveelheid ruimte in de mand van de luchtballon is het maximale aantal passagiers verminderd. Zorg dus dat je niet met een al te grote groep de lucht in gaat. Bovendien moet je ver vooruit boeken, want de manden zitten snel vol. Maar daarover later meer. Ten alle tijden dient er 1,5 meter afstand te worden gehouden met medepassagiers en de crewleden. daarnaast is het zo dat sommige bedrijven je vragen om zelf vervoer te regelen vanaf de landingsplaats. Meestal is het zo dat het bedrijf een busje heeft dat nauw contact houdt met de piloot van de luchtballon tijdens de vaart en meerijdt naar de plek waar er geland wordt. Dit busje zorgt er vervolgens voor dat alle passagiers terugbracht worden naar de opstijg locatie, waar dus ook de auto’s van de passagiers staan. Vanwege de maatregelen kan het dus zijn dat een bedrijf vraagt of je zelf vervoer kunt regelen, om te voorkomen dat mensen met mondkapjes op in bussen moeten zitten. Informeer hier van te voren dus goed over bij het bedrijf.

Ballonvaart boeken

ballonvaart boeken

Besluit je om een ballonvaart te gaan boeken? Let dan goed op een aantal zaken. Een ballonvaart boeken kun je het best ruim op tijd doen. Nu de capaciteit van de luchtballonnen lager is, zitten de ballonvaarten in een mum van tijd vol. Wees dus op tijd met boeken. Kijk verder goed naar de locatie van opstijgen. Tegenwoordig is er overal wel een bedrijf te vinden met een opstijg locatie bij jou in de buurt. Wil je liever een andere omgeving vanuit de lucht bekijken? Dit is natuurlijk hartstikke mogelijk, maar houd er dan wel rekening mee dat je zelf naar de locatie zal moeten rijden. Tel dit dan ook bij de totale kosten op. Wil je er helemaal zeker van zijn dat er geen andere passagiers met jouw gezelschap meevliegen? Kies dan voor een privéballonvaart. Dit is wel een stuk duurder, maar zo kun je dit speciale moment enkel en alleen met jouw vrienden ervaren.

Boek een ballonvaart bij een erkend bedrijf

ballonvaart in corona tijd

Nog een tip; ballonvaarten zijn nu eenmaal duur. Let bij het kiezen van een bedrijf goed op prijzen en ervaringen. Een goedkope ballonvaart wil niet meteen zeggen dat de kwaliteit ook goed is. Je gaat natuurlijk wel de lucht in en je wilt weer veilig met beide voeten op de grond landen. Doe dan ook uitvoerig onderzoek naar ervaringen, klantbeoordelingen of eventuele certificaten en keurmerken van het bedrijf. Geef liever wat meer geld uit aan een goede en veilige ballonvaart, zodat je met een gerust hart kunt gaan genieten van het uitzicht en de hele ervaring. Een ballonvaart boeken neem dus wel wat tijd en energie in beslag, maar je krijgt er een heleboel voor terug.

Boek een ballonvaart en geniet van het prachtige landschap vanuit de lucht. Je krijgt na afloop vaak een blijvende herinnering in de vorm van een ballonvaart-certificaat. Bovendien worden bij sommige bedrijven ook foto’s en video’s tijdens vaart gemaakt, zodat jij dat al niet meer hoeft te doen en puur kan genieten. Wij wensen je een behouden vaart!

0