Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Don’ts wanneer je gaat backpacken in Australië

Veel mensen dromen ervan om een keer een verre reis te maken. Of dit nu een hele lange vakantie is of een tussenjaar, dat maakt niet echt uit. Veel mensen willen graag naar Australië. Veel mensen willen Backpacken in Australië. Enorm leuk natuurlijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Hier de don’ts wanneer je wil gaan Backpacken in Australië.

1. Let op wanneer je groente en fruit een andere staat in meeneemt
Het klinkt wellicht een beetje raar, maar het is in veel staten verboden om van de ene naar de andere staat groente en fruit mee te nemen. De boetes kunnen enorm hoog oplopen. Denk dan niet een enkele tientallen, maar aan duizenden dollars. Het feit dat dit verboden is, is (gek genoeg) om fruitvliegjes tegen te gaan en lokale boeren in verschillende staten te beschermen.

2. Rijd ’s nachts niet door onbevolkte gebieden
Het lijkt een beetje lastig om in Australië niet door een afgelegen gebied te rijden, maar het is wel oppassen. Qua mensen en criminaliteit is Australië een vrij veilig land. Toch zijn de wegen niet overal even goed en daar moet je voor oppassen. Kangoeroes zijn bijvoorbeeld ’s nachts vaak actief, die kan je dan aanrijden.

3. Onderschat de afstand niet
Als je voor het eerst gaat Backpacken in Australië, is de kans erg groot dat je jezelf gaat vergissen in de afstand. Niet alleen omdat Australië zo enorm groot is, maar ook omdat het voor een groot deel lege vlakte is. Als je daar lang met een auto doorheen moet rijden, kan dit best wel saai zijn. Neem ook altijd voldoende eten en drinken mee. Soms kan het wel een uur duren voordat je een restaurant of tankstation tegenkomt.

4. Ga niet binnenlands vliegen
Natuurlijk is het verleidelijk om even snel van de ene naar de andere stad te vliegen, maar je mist zoveel moois. Australië heeft namelijk een prachtige natuur. Daarnaast is binnenlands vliegen ook vaak gewoon heel erg duur.
Beter kun je een auto huren of proberen met iemand mee te liften als je door het land heen reizen wil.

5. Ga niet zonder voorbereidingen op reis

Een reis naar Australië is niet zomaar iets. Een goede voorbereiding is daarom echt noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan zaken zoals het regelen van een visum. Dit kost je niet heel veel tijd en inspanning, maar als je dit niet doet zou je zomaar eens geweigerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld ook aan het afsluiten van een goede een reisverzekering. In dit geval is het aan te raden om een doorlopende reisverzekering met werelddekking af te sluiten, zodat je ook op minder leuke zaken bent voorbereid.

0