Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Hoeveel verschillende soorten snowboards zijn er?

Posted on

De snowboardwereld kent drie verschillende soorten snowboards, namelijk: de All-Mountain, Freestyle en Freeride. Deze soorten snowboards hebben allemaal een eigen unieke constructie, vorm, flexibiliteit en maat. Ook het materiaal waaruit ze vervaardigd zijn verschilt.

Welk type snowboard je zou moeten gebruiken, valt moeilijk te zeggen en is afhankelijk van jouw stijl en ervaring. Zoals je al kon lezen zijn er veel verschillende soorten snowboards en de raad die we meegeven, is dat je als beginner best geen al te stijf snowboard koopt. Ook al is een stijver snowboard beter te beheersen, wanneer je met hoge snelheid een helling afkomt en onderweg nog wat bochten wil meepikken, als beginner zal je ongetwijfeld meer plezier beleven aan een soepeler snowboard.

Hieronder vatten we de verschillende soorten snowboards kort voor je samen als hulpmiddel bij de aankoop van een hip snowboard.

Het All-Mountain snowboard

Onder de vele soorten snowboards is het all-mountain snowboard het meest gebruikte. Dit type snowboard is ideaal voor beginners, maar ook voor gevorderden. Ze zijn enorm veelzijdig en kunnen alles aan. Met dit snowboard kan je leren welk terrein (of sneeuw) het beste bij jouw stijl past, omdat ze perfect zijn om elk terrein te verkennen.

Het Freestyle snowboard

De beste freestyle snowboards typeren zich door hun flexibiliteit en zachte flex. Deze boards zijn over het algemeen ook korter en lichter en hebben een twin shape, wat betekent dat zowel de voor- als achterkant identiek is. Om het even welke richting je uitgaat, de prestatie van het snowboard blijft dezelfde. Ideaal voor het uitvoeren van tricks in sneeuwparken en dus minder geschikt voor skipistes.

Het Freerider snowboard

Voor de snowboarders gek op poedersneeuw, is er het Freerider snowboard. Deze plank is vooraan soepel maar achteraan stijver, wat ideaal is om in de poeder te duiken en toch mooie bochten te nemen. Beginners nemen dit snowboard best niet als eerste kennismaking met het snowboarden, omdat het vrij stijf is en toch wel enige ervaring vereist om het te hanteren.

Naast het terrein, is ook de vorm niet onbelangrijk. Vroeger bestond er enkel het Camber snowboard, maar ondertussen is de sport erg geëvolueerd en dus ook de vorm. Een andere vorm die je ongetwijfeld zal horen, is het Rocker snowboard, ideaal voor beginners. Uiteraard hangt alles af van je ambitie. Als je perfect weet wat je wil, dan wordt het kiezen minder moeilijk!

0