Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Dit is waarom je je medewerkers technische opleidingen en cursussen moet bieden

Posted on

Je medewerkers naar een opleiding of cursus sturen kost geld. Dit kun je echter beter zien als een investering in je bedrijf. Nu vraag je je misschien af in hoeverre dit het waard is. We leggen het hier aan je uit.

Voordelen 

Het heeft een aantal grote voordelen als je bedrijf over een aantal goed opgeleide medewerkers beschikt. Wanneer je de keuze hebt om werknemers naar een technische cursus of opleiding te sturen, kun je je het volgende bedenken:

  • Gemakkelijker controles uitvoeren. Alle apparaten moeten regelmatig worden gecontroleerd. Dit moet om een veilige werkomgeving aan te kunnen bieden. Wanneer je hier een bedrijf voor inhuurt, moet je dit plannen met het desbetreffende bedrijf. Echter, wanneer je medewerkers hebt die dit zelf kunnen en mogen doen, kan de controle op elk gewenst moment worden uitgevoerd. Het is dus makkelijker om een controle in te plannen.
  • Goedkoper op lange termijn. Een opleiding kost geld. Om controles uit te kunnen voeren, moeten ook testapparaten worden aangeschaft. Dit is dus een investering. Deze investering zal je op lange termijn echter geld besparen omdat je geen geld en tijd kwijt bent aan het organiseren van verschillende controles. Een apparatentester gaat een lange tijd mee. Je hebt na deze investering dus geen kosten meer, hierdoor zul je na enkele jaren al goedkoper uit zijn!
  • Snelle oplossingen. Het kan voorkomen dat een apparaat kapot gaat. Als je geen medewerker in dienst hebt die hier dan verstand van heeft, zal het aanzienlijk langer duren voordat het probleem wordt opgelost omdat je afhankelijk bent van de beschikbaarheid van een ander bedrijf. 

Soorten opleidingen en cursussen

Er zijn verschillende technische opleidingen en cursussen. Zo kun je je medewerkers laten trainen op gebied van de NEN 3140. NEN 3140 zijn normen die gaan over elektrische apparatuur op laagspanning die je binnen je bedrijf gebruikt. Deze cursus leidt je in een dag op tot keurmeester voor elektrische arbeidsmiddelen. 

SCIOS Scope opleidingen zijn er in drie verschillende soorten. SCIOS Scope 8 leidt op tot inspecteur voor laagspanningsinstallaties. SCIOS Scope 10 focust zich op het brandrisico van elektrisch materieel. SCIOS Scope 12 leidt op tot inspecteur voor zonnepaneelinstallaties. Hiermee voorzie je je bedrijf van een brede kennis en verhoog je de veiligheid in en om het gebouw.

Dan zijn er nog verschillende keurmeester cursussen. Keurmeester cursussen voor klimmateriaal en valbeveiliging leiden op om klimmateriaal en valbeveiliging op de daarbij horende NEN-normen te controleren. Deze kun je apart volgen of in combinatie met elkaar.

Wil je je bedrijf een veiligere plek maken?

Dan kun je je medewerkers een opleiding of cursus aanbieden van Omega Energietechniek. Omega Energietechniek is gespecialiseerd in het opleiden van medewerkers en het uitvoeren van de verschillende inspecties. Daarnaast verkoopt Omega Energietechniek ook alle benodigde meet- en testinstrumenten en gereedschappen. 

0