Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

3 prachtige camperroutes door Europa die je zeker op je bucketlist moet zetten!

Posted on

De één houdt van citytrips, de ander ligt het liefst dagenlang te bakken op het strand en weer een ander trekt er graag met de camper op uit om de mooiste gebieden te ontdekken. Campervakanties worden steeds populairder in ons land. Niet zo heel gek eigenlijk wanneer je je bedenkt dat je met een camper kunt gaan en staan waar je maar wilt. Je hebt altijd een dak boven het hoofd en een slaapplek bij de hand. Ook is in veel Europese landen kamperen in het wild toegestaan of gedoogd. Zo hoef je geen geld te betalen voor de overnachting en heb je ook nog eens een uitzicht zoals niemand anders dat heeft! Zoek een mooi plekje op, parkeer je camper en je kunt al beginnen met genieten. Benieuwd welke camperroutes door Europa sowieso op jouw bucketlist moeten staan? Lees dan even onderstaande blog.

Zuid-Frankrijk

Frankrijk staat voor velen van ons bekend als hét vakantieland. Vooral het zuiden van Frankrijk is een gewilde vakantiebestemming. Plaatsen als Nice, Marseille en Bordeaux lenen zich uitstekend voor een heerlijk ontspannen vakantie, ver weg van alle drukte en hectiek die ons dagelijks leven met zich meebrengt. Vanwege de afstand kiezen de meeste mensen ervoor om er met het vliegtuig heen te vliegen, toch is het zeker het overwegen waard om met de camper richting Zuid-Frankrijk te vertrekken. Een zijn diverse prachtige routes te vinden die je langs kleine pittoreske dorpjes en uitgestrekte wijnvelden, maar ook grote bekende steden leiden. 

Scandinavië

Niet alleen Zuid-Europa is interessant als vakantiebestemming, ook het Noorden van Europa zou iedereen minimaal één keer in zijn of haar leven bezocht moeten hebben. Scandinavië wordt gezien als hét wildkampeer walhalla van Europa en dat is eigenlijk al genoeg reden om met de camper richting het Noorden te trekken. Als je houdt van beeldschone natuur, hoge kliffen en fjorden, zul je hier je ogen uitkijken. En met een beetje geluk maak je het Noorderlicht ook nog eens van dichtbij mee!

Schotland

Houd je van prachtige natuur, kronkelende smalle weggetjes en liters whisky? Dan is het zeker de moeite waard om met de camper de oversteek te maken over het water. Omdat Schotland relatief dunbevolkt is, vind je hier hele stroken ongerepte natuur. Natuur zoals je dat in ons kleine en dichtbevolkte kikkerlandje maar weinig meer tegenkomt. Een mooi bijkomend voordeel: ook in Schotland is wildkamperen toegestaan en kun je dus even helemaal tot rust komen in een oase van groen. Of duik één van de vele pubs in voor een glas wereldberoemde whisky. Het kan allemaal! 

Geen camper?

Heb je op dit moment (nog) geen camper om al die mooie reizen te kunnen maken? Wees dan niet getreurd want een camper kun je ook prima huren. Al kunnen wij het natuurlijk wel begrijpen dat het veel lekkerder slaapt in een camper die helemaal van jou is en dan ook echt van jou alleen. Gelukkig kun je een camper op meerdere manieren financieren, óók met passief inkomen waar je na een eerste investering vrij weinig meer voor hoeft te doen terwijl het geld binnenstroomt. Financier jouw gloednieuwe camper bijvoorbeeld met crypto currency van Anycoindirect.

0