Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De voordelen van een Financial lease voor ZZP’ers

Posted on

Ben jij op zoek naar de mogelijkheden voor een financial lease, maar weet je niet wat de voordelen zijn? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. We zullen hieronder kort stilstaan bij de voordelen die gepaard gaan bij een financial lease voor zzp’ers. Hierdoor krijg je een oogopslag te zien wat de voordelen zien en dat maakt de keuze een stuk makkelijker. Mocht je naar aanleiding hiervan nog additionele vragen hebben, dan is het aan te raden om contact op te nemen met een specialist die je hierover meer kan vertellen.

Het claimen van investeringsaftrek

Als je besluit om een auto aan te schaffen met behulp van financial lease, dan kun je een beroep doen op de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Hierbij mag je de eerste jaar ongeveer 28% van de waarde exclusief bpm en btw aftrekken van de winst. Hierbij is het wel goed om een nuance aan te brengen. Het gaat hierbij alleen om auto’s die tussen de 23.000 en 59,192 euro zitten. Als je een duurder model hebt, dan mag je maximaal 15.374 euro aftrekken van de winst.

Alle kosten van de winst halen

Als je besluit om voor financial lease voor zzp’ers te gaan, dan is het mogelijk om alle kosten van de winst af te halen. Dat is natuurlijk erg fijn, want hierdoor zul je uiteindelijk minder belasting betalen. Als je besluit een auto privé aan te schaffen heb je ook te maken met deze kosten, maar is het niet mogelijk om deze kosten van de zaak af te trekken. Om deze reden is het aan te raden om te kiezen voor financial lease voor zzp’ers om zodoende de winst maximaal te drukken. Een kleine nuance hierbij is dat je wel bijtelling moet gaan betalen.

Maandelijks betalen van de auto in plaats van een keer

Als je zzp’er besluit om in een keer een auto aan te schaffen zul je in een keer met enorme kosten opgezadeld zitten en dat wil je natuurlijk voorkomen. Door het aangaan van een financial lease kun je deze kosten voor een langere looptijd uitspreiden. Hierdoor zal de cashflow van jouw organiseren beter zijn en dat is natuurlijk ook erg prettig, want niets is zo vervelend als het direct betalen van een grote geldsom waardoor je qua liquiditeit in de problemen kan komen. 

Na looptijd is de auto van jou

Een ander bijkomend voordeel van financial lease is dat de auto na het afbetalen van de looptijd ook daadwerkelijk jouw eigendom wordt. In tegenstelling tot operational lease wordt je dus daadwerkelijk eigenaar waardoor je na de looptijd een auto op je naam krijgt. Hierbij is het mogelijk om de auto te verkopen of om hem te gaan gebruiken zonder nadelige kosten. 

0