Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Huur een boot voor je droomvakantie!

Posted on

Veel mensen dromen van een vakantie met een boot, maar hebben niet de financiële middelen om zo’n boot aan te schaffen. Gelukkig hoef je tegenwoordig geen boot meer aan te schaffen om er met een op vakantie te kunnen gaan. Zo kun je bij Click&boat boten huren van particulieren en bedrijven. Eigenlijk op dezelfde manier als waarop je tegenwoordig op behoorlijk wat sites campers van particulieren kunt huren. Bij een motorboot huren, of elk andere boot, komt natuurlijk iets meer kijken dan wanneer je een camper gaat huren. Zo moet je vanaf een bepaalde motorinhoud een vaarbrevet hebben en moet je iets weten van aanmeren, veiligheid, etc.

Voordelen voor zowel huurder als verhuurder

Het huren van een boot heeft veel voordelen. Zo heb je geen onderhoudskosten of ligplaats kosten, maar hebt alleen de kosten van het gebruik, slechts in de periode dat je de boot gebruikt. Op sites als Click&boat vind je een breed aanbod, van motorboten tot zeilboten. Zo kun je op zoek een motorboot of zeilboot die beschikbaar is voor verhuur op de door jou gewenste bestemming, voor de beste prijs. Inderdaad, je kunt boten op veel plekken in Nederland huren en daarnaast ook in het buitenland. Maak gebruik van de all-risk verzekering, zodat je zorgeloos kunt varen.

Direct contact

Vaak kun je vrijblijvend contact opnemen met de booteigenaren via een chatservice en hen jouw praktische vragen stellen met betrekking tot de boot, de beschikbaarheid of de uitrusting die de boot heeft. Boek direct de boot en beleef de vakantie van je dromen. 

Waarom je boot verhuren?

Als je een boot in je bezit hebt, kan het ook verstandig zijn om met dergelijke partners als Click&boat te werken. Je kunt er een gratis advertentie aanmaken en je boot beschikbaar stellen voor verhuur aan andere mensen. Je zult zien dat alle boottypen worden aangeboden. Verhuur jouw boot aan wie je wilt en verdien geld om de onderhouds- en gebruikskosten te dekken. Er is ook een optionele all risk verzekering en gegarandeerde, veilige betaling. 

Hoe werkt het precies als je een boot wil huren?

Als je de ideale boot hebt gevonden, kun je direct contact opnemen met de verhuurder. Op die manier kun je checken wat nodig is en wat je moet doen. Als alles in orde is, kun je via de site de huurperiode dan vastleggen. Accepteert de verhuurder het aanbod, dan wordt het bedrag automatisch van je rekening afgeschreven en ontvang je alle gegevens. Je kunt daarna weer contact opnemen met de verhuurder en een afspraak maken voor de overhandiging van de sleutels.

Vaar eens een keer met iemand mee als je niet veel ervaring hebt

Heb je nog niet veel ervaring met het varen in een boot? Dan raden we je aan om een keer met iemand mee te varen. Of dat nu een vriend of een onbekende is die je aanspreekt in een haventje: zo gauw je met iemand hebt meegevaren, dan zijn bepaalde inzichten direct duidelijk. Dat inzicht neem je mee als je zelf gaat varen.

Vaarbewijs nodig?

Voor sommige boten heb je een vaarbrevet nodig, let daar dus goed op. Wil je toch per se een boot gaan huren waar zo’n brevet voor nodig is, begin dan op tijd aan een dergelijke cursus. Er zijn verschillende aanbieders van Vaarbewijs 1 en 2 theorie studiemateriaal, maar de kwaliteit van deze aanbieders wisselt nogal. Zorg daarom ook dat je een betrouwbare aanbieder vindt. Je kunt genoeg reviews op het internet vinden, en zeker als mensen niet tevreden zijn over een dienst of product zullen ze dit vermelden. 

0