Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De nieuwste trends op het gebied van mannenmode voor de zomer van 2022

Zomer en mode gaan niet altijd hand in hand voor mannen. Er goed uitzien wordt gemakkelijk als de temperaturen dalen. Je kunt je innerlijke houthakker laten stralen met een arsenaal aan blousen, en de kans is groot dat je er goed uitziet. Maar de zomer… dat is iets anders op het gebied van herenmode. Toch kun je als man er genoeg aan doen om in de zomer er leuk bij te lopen. Of je nu edgy, atletisch, ruig of iets daar tussenin wilt, dit is de zomer om jouw stijl op te krikken… iets waarbij we je hieronder kunnen helpen

De T-shirts

Zomer Shirts kunnen een gevaarlijk spel zijn voor mannen. Investeer in wat t-shirts met iets meer inhoud dan een 5-pack van de Hema. Houd de ontwerpen eenvoudig. en draag zeker geen grafische T-shirts met vreselijke grappen, zogenaamde fun shirts. Als de situatie vraagt ​​om iets met een beetje klasse, heb je in de zomer drie opties: polo’s, blousen met lange mouwen en blousen met korte mouwen. Wat polo’s betreft, ze staan  goed met chino shorts. Als die stijl iets voor jou is, draag deze stijl dan met neutrale kleuren, een getailleerde pasvorm en een spijkerbroek. De polo’s van Babista sluiten hier bijvoorbeeld perfect op aan!

Blousen met lange en korte mouwen

Houd bij blousen rekening met de hitte. Ga voor een lichtgewicht linnen blouse als je er een met lange mouwen wil. Effen, lichtgekleurde overhemden zijn altijd gemakkelijk te vinden, maar als je een geruite blouse kunt vinden waar je geen hitteberoerte van krijgt, sla die dan niet over. Effen kleuren zijn niet voor niets onmisbaar, ze worden niet saai. Voor korte mouwen gelden dezelfde regels. Houd het licht. Houd het luchtig. Zeker voor op het strand. Korte mouwen met patroon zijn momenteel erg in de mode, dus wees creatief. Dingen om te vermijden zijn bowlingshirts en Hawaiiaanse shirts. 

De broek

Over broeken praten in een zomer mode artikel lijkt misschien vreemd. Zodra het ongeveer 25 graden is, zijn shorts in bijna elke situatie acceptabel, maar veel mannen dragen ook dan nog liever een lange broek. Leg je donkere jeans weg tot de herfst en probeer wat lichtere tinten. Als zo’n keuze niet jouw ding is, ga dan voor zwart. Hoewel het niet ideaal lijkt voor de zomer, zal een zwarte spijkerbroek er altijd goed uitzien.

Chino’s zijn een ander verhaal. Het lichtgewicht materiaal is gemaakt voor warm weer. Daarnaast zijn ze tegenwoordig in alle kleuren te vinden. Olijf, grijs, blauw en vrijwel alles wat niet fluorescerend is, ligt in de winkels, dus probeer eens iets anders dan zwart of khaki.

Korte broeken

De preppy stijl heeft de afgelopen jaren een opleving beleefd, wat betekent dat chino shorts een gedurfde wending hebben genomen. Pastels zijn hot, maar als je een fragiele look wilt vermijden, ga dan voor iets rustigers. Khaki is een neutrale optie, maar je hoeft niet op veilig te spelen. Zwarte of marine blauwe shorts kunnen je garderobe nieuw leven inblazen en passen overal bij!

Een atletische short, of die nu van mesh of jogging is, het blijft een gemakkelijke optie als de situatie casual is. Athleisure is tegenwoordig een legitieme term geworden in de mode, dus denk niet dat ze alleen met T-shirts en tanks kunnen worden gedragen. Zoals bij alle korte broeken, vermijd te wijde en lange opties. Je wilt er niet uitzien alsof je uit de basketbal foto’s van je vader uit de jaren 70 bent gesprongen. Net boven de knie is altijd een solide keuze.

0