Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Stijlvolle portemonnees voor heren

Posted on

Een portemonnee is een van de belangrijkste stijl accessoires voor mannen. Het is een praktische manier om je geld, creditcards en ID mee te nemen, maar het kan ook een statement maken over je persoonlijke stijl en echt uitdrukken wie jij bent. Er zijn veel verschillende soorten portemonnees voor mannen om uit te kiezen, dus het kan een beetje overweldigend zijn om de juiste te vinden. Hier volgt een korte gids met een aantal van de populairste portemonnee stijlen:

Wat voor type portemonnee?

Groot, klein, met of zonder voorvak: het is inderdaad geen leugen dat de keuze enorm is. Welk type portemonnee het beste bij jou past, is afhankelijk van wat je er mee wilt doen en wat je allemaal precies bij je wilt dragen. Hieronder lichten we meerdere types toe:

Bi-fold portemonnee

Dit type portemonnee heeft twee compartimenten die in tweeën kunnen worden gevouwen. Hij is slank en gemakkelijk mee te nemen, waardoor het een goede optie is voor mannen die niet van grote portemonnees houden.

Tri-fold portemonnee

Een tri-fold portemonnee heeft drie compartimenten die logischerwijs in derden kunnen worden gevouwen. Ook deze is licht en slank, maar er kan meer in dan in een bi-fold portefeuille. Ben jij iemand die meer bij zich wilt dragen dan kan in de bi-fold variant? Dan is deze geschikt voor jou!

Portemonnee met voorvak

Een front pocket wallet is ontworpen om in je voorzak mee te nemen. Hij is klein en slank, waardoor het een goede keuze is voor mannen die niet veel gewicht in hun zakken willen meedragen.

Geldclip portemonnee

Een geldclip portemonnee is een portemonnee die geen compartimenten of vouwen heeft. In plaats daarvan heeft hij een metalen clip die je kunt gebruiken om je geld vast te zetten. Dit type portemonnee is zeer minimalistisch en is een goede keuze voor mannen die licht willen reizen of niet te veel waardevolle spullen bij zich willen hebben.

Van welk materiaal?

Het materiaal is een ander belangrijk punt waarop je je keuze baseert. De één vindt uitstraling namelijk belangrijk, de ander gaat meer voor gemak en functionaliteit. Zo is leer bijvoorbeeld één van de meest gewilde materialen waar een portemonnee van gemaakt dient te zijn. Het geeft een stoere uitstraling, is tijdloos en blijft bovendien ook erg lang mooi. Kies in dat geval wel voor echt leer. Je kunt erachter komen of leer ‘’echt’’ is door eraan te ruiken: leer heeft namelijk een authentieke en indringende kleur. Daarnaast staat het ook altijd aangeven met een keurmerk, genaamd ‘’Echt Leder’’. Bij officiële verkopers, zoals bijvoorbeeld Lederwaren De Bron, ben je er ook van verzekerd dat je een echte leren heren portemonnee koopt. Je zou ook kunnen kiezen voor nepleer of andere synthetische stoffen, maar dit slijt waarschijnlijk erg snel waardoor jouw portemonnee al snel een mindere uitstraling zult krijgen. 

Goedkoop is duurkoop

Het ligt natuurlijk aan jouw budget wat voor type portemonnee je koopt en van welk materiaal. Wel willen we je er aan herinneren dat goedkoop heel vaak duurkoop is: je zult namelijk minder lang kunnen genieten van een goedkopere portemonnee van minder kwaliteitsvolle materialen dan bijvoorbeeld van één van echt leer. Binnen de kortste keren kan je ‘m in de la leggen omdat deze helemaal versleten is. Spaar daarom voor een goede portemonnee, waarmee je jaren kunt doen, en je dus écht waar krijgt voor je geld! 

0