Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Beginnen met boksen! Misschien gaat er in jou wel een nieuwe Mike Tyson schuil

Zoek je als man een uitdagende en actieve work out voor mannen, overweeg dan eens om te beginnen met boksen. Boksen heeft als sport niet zo’n positief imago vergeleken met andere typen work out voor mannen. Je slaat er immers flink op los, waarbij er wel eens het een en ander breekt of je gewon raakt? Is beginnen met boksen echt zo leuk? Het antwoord is: boksen is leuker dan veel mannen denken. Dat heeft te maken met de vele voordelen van boksen. Boksen is namelijk een sport die meer te bieden heeft dan je denkt! Maar wat zijn dan die mooie voordelen van boksen?

1. Hard werken aan je conditie en spiermassa

Wellicht de belangrijkste pre in het rijtje voordelen van boksen is het feit dat je conditie razendsnel verbeterd als je begint met boksen. Een paar weken aan boksen doen zorgt er al voor dat je flinke conditionele stappen gaat zetten. Stimulerend is daarbij dat je met boksen naast het uithoudingsvermogen ook hard werkt aan de opbouw van je spieren. Je gebruikt namelijk diverse spiergroepen, zoals de spieren in je benen, armen, buik en borst. Om even in te zoomen op je buikspieren: doorgaans telt één bokstraining als een tweevoudige sessie sit-ups. Ideaal dus om een sixpack te kweken!

2. Veel nieuwe mensen ontmoeten

Beginnen met boksen heeft ook als groot voordeel dat je nieuwe mensen leert kennen. Trainen voor boksen en uiteindelijk het deelnemen aan wedstrijden doe je natuurlijk niet alleen. Boksen is een groepssport. Het leuke aan boksen is dat je op de bokstraining mannen en vrouwen gaat ontmoeten met dezelfde passie en interesses als jij. Natuurlijk hoef je niet direct met iedereen vrienden te worden, maar de kans dat je goede contacten opbouwt door de bokstrainingen en bokspartijen is groot.

3. Een impuls voor je zelfvertrouwen

Bokstrainingen en later wedstrijden spelen, zijn als work out voor mannen ideaal voor het vergroten van je zelfvertrouwen. Belangrijk is de wetenschap dat je sterk bent en jezelf kunt verdedigen als dat nodig is.

4. Vet verbranden

Wil je afvallen? Dan is boksen perfect om overtollig vet te verliezen. Zo is slechts een uur boksen en slaan genoeg om zo’n 500 kilocalorieën te verbranden! Heb je Mike Tysons sixpack strakke lijf wel eens gezien? Wellicht schuil er in jou een nieuwe Tyson, in lichamelijk dan wel sportief opzicht!

5. Mentaal sterker worden

Boksen is perfect om even je hoofd helemaal leeg te maken. Je slaat letterlijk de stress eruit, ruimt de rotzooi in je hoofd op en krijgt een flinke mentale oppepper. Wil je je mentaal opgefrist voelen, meld je dan aan bij een boksclub. Naast dit mentale voordeel, wordt je van boksen ook scherper en alerter. Tijdens bokspartijen moet je je namelijk langdurig focussen, waardoor je scherper en oplettender wordt.

0