Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een stacaravan?

Posted on

Een stacaravan kopen: wie droomt er niet van? De echte vakantieganger kan niet zonder een eigen vouwwagen, een grote kampeertent of een stacaravan. In Nederland kiezen steeds meer mensen voor een eigen stacaravan. Simpel: een stacaravan heeft namelijk nogal wat voordelen, zeker als je een goede tweedehands stacaravan aanschaft. Zo kun je met een stacaravan gaan en staan waar je wilt. Prettig aan een tweedehands stacaravan van een goed merk is verder dat de hoogste afschrijving al achter de rug is, waardoor je als koper relatief voordelig uit bent. Ten slotte is prettig aan een occasion stacaravan kopen de grote keuze die je hebt aan modellen en soorten.
Maar waar moet je precies op letten al je en stacaravan kopen wilt? Gebruik onderstaande tips en adviezen en je beschikt binnenkort over een prachtige stacaravan voor meerdere onvergetelijke vakanties!

Ga voor een goede kwaliteit stacaravan

Heb je plannen om een tweedehands stacaravan aan te schaffen, bijvoorbeeld als tweede woning, dan is de kwaliteit een van de belangrijkste aandachtspunten. Een stacaravan koop je voor de lange termijn en moet daarom van optimale kwaliteit zijn. Zeker als je ieder jaar meerdere keren op vakantie gaat naar je stacaravan, wil je wel gegarandeerd zijn van een comfortabel verblijf. Kies daarom voor een betrouwbare en ervaren verkoper en koop jouw stacaravan niet op de bonnefooi via een verkoopsite als Marktplaats of Speurders. Bij een officiële verkoper / caravanspecialist heb je meer garantie op een goede en betrouwbare stacaravan. Controleer bij aankoop de stacaravan op mankementen. Verder kun je een speciale keuring aanvragen via een caravanspecialist, die de caravan voor je kan keuren.

Grootte en faciliteiten

De grootte en faciliteiten van een stacaravan zijn ook een belangrijk aandachtspunt. Ga je voor veel luxe, zoals een prachtige ingebouwde keuken en/of badkamer? Dan betaal je natuurlijk meer, dan wanneer je voor een basic stacaravan kiest. Ook het aantal slaapruimtes en natuurlijk het woonoppervlakte zijn van behoorlijke invloed op de prijs.

De prijs van de stacaravan

De kosten van de stacaravan zijn ook een belangrijk aandachtspunt als je op zoek bent naar een geschikt model voor jou. Uiteraard wil je niet teveel betalen voor een stacaravan. Vergelijk het merk en model dat je op het oog hebt daarom qua prijs en bouwjaar met soortgelijke caravans die te koop staan. Zo kun je goed inschatten of de vraagprijs eerlijk en redelijk is, of te hoog ligt. Ga ervan uit dat je gemiddeld 10.000 tot 15.000 euro voor een stacaravan betaalt. Kies je voor meer luxe, dan kan het bedrag hoger uitvallen, tot wel 30.000 euro voor de meest luxueuze modellen.

0