Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Alleen woeste mannen doen mee aan mud en obstacle runs!

Posted on

Echte mannen: ze zijn zeldzaam. Maar als je toch je kans wil wagen en bewijzen dat je anders bent dan gewone mannen en niet bang bent om een sportieve uitdaging uit de weg te gaan, dan is een obstacle en mudrun misschien wel iets voor jou. Obstacle runs zijn er in diverse maten en soorten maar allemaal hebben ze één ding gemeen: ze vereisen kracht, uithoudingsvermogen, strategie, en vooral: mannelijkheid.

Verschillende soorten obstakel en mud runs

Als je jezelf wil meten met andere mensen (of gewoon met jezelf) dan is een obstacle run precies wat je nodig hebt. Dergelijke activiteiten worden op verschillende manieren georganiseerd waardoor er dus voor elk wat wils is.

In landen zoals Nederland, Luxemburg en België worden de gekste en meest uitdagende parcours samengesteld om je zowel lichamelijk als mentaal volledig uit te putten – en je dan toch nog te laten doorgaan. Een overzicht op de verschillende mogelijkheden is misschien handig als je precies wil weten waar je aan begint!

De verschillende soorten obstacle runs

1. Een modderige mudrun

Een mud run is één van de bekendste obstacle runs die er zijn. Als je daar niet van overtuigd bent dan kunnen de talloze foto’s op het internet, waarbij mensen haast verdrinken in een modderpoel, je misschien op andere gedachten brengen. Vaak lopen de parcours doorheen een stuk wilde natuur, een crossbaan of een park en meestal komt er heel wat nat zand, water en modder bij kijken. De meest voorkomende obstakels zijn in dit geval natuurlijk modder, waterpoelen, monkeybars, tranches en kleine muurtjes waar je overheen moet springen.

2. Urban runs

Mud runs brengen je dichter bij de natuur maar urban runs doen juist het tegenovergestelde. De obstakels die je dan tegenkomt zijn natuurlijk ook objecten die je in de stad tegenkomt: auto’s, autobanden, en startbanen, trappen skatebanen, enzovoort. Eigenlijk lijkt deze sportieve uitdaging meer op een soort hardloopwedstrijd doorheen de stad met hier en daar een obstakel. Het voordeel? Je wordt er helemaal niet vuil van!

3. Fun runs

Tenslotte zijn er ook fun runs en zoals de naam het zelf zegt gaat het vooral om plezier beleven. Of de run nu draait om verschillende kleuren (zogenaamde color runs), speciale verlichting (electric runs) of andere concepten, het belangrijkste is vooral dat je plezier beleeft. De afstanden zijn in dit geval meestal korter en de obstakels minder uitdagend, zodat haast iedereen eraan kan meedoen.

0