Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

29 inch Mountainbike, wat zijn de voordelen?

Posted on

Daarom een 29 inch mountainbike!
Mountainbiken geeft veel ontspanning. Onderweg vergeet je even de dagelijkse dingen en geniet je met volle teugen van de natuur. Een goede mountainbike in je schuur betekent dat je er nog jaren tegen kunt. Hoe meer je er van af weet, hoe gerichter waarschijnlijk de wensen die je hebt. Voor een mountainbike gelden heel andere regels dan voor een gewone fiets. Hij moet meer kilometers maken en weegt vaak een stuk lichter. Eerst kozen de meeste eigenaren nog voor een 26 inch mountainbike. De laatste tijd keert de vraag waarin die verschilt met de 29 inch mountainbike steeds terug.

Een maatje groter
Eigenlijk zit het simpel in elkaar met de twee soorten mountainbikes. Inch staat voor de omvang van de wielen aan de mountainbike. De 29 inch mountainbike heeft dus grotere wielen dan zijn kleine broertje. Bij 26 inch mag je dus een lichtere fiets verwachten waarmee je snel scherpe bochten neemt. Tijdens een zware klim merk je duidelijk dat je minder grip voelt op deze mountainbike. Net wat eerder sla je bij een afdaling over de kop of krijg je problemen met het rijden over een route met stenen. Het ligt er maar aan waar je de mountainbike voor gaat gebruiken.

Voordelen van een 29 inch mountainbike
Het heeft zin om vooraf goed na te denken over waar en hoe ver je komt met de mountainbike. Pas daarna koop je de beste fiets. Op het eerste gezicht lijken de twee weinig van elkaar te verschillen, maar schijn bedriegt. Onderweg voel je meteen op welke soort je rijdt. Een mountainbike met 29 inch verzekert je van een aantal pluspunten waar de ander niet aan voldoet. De grotere wielen maken een wereld van verschil voor de fietser. Test allebei de mountainbikes een keer uit en het zal je snel opvallen.

Sterk, veilig en snel
De voordelen van een 29 inch mountainbike zijn erg groot. Met hindernissen als stenen op de weg worstelt hij minder dan de 26 inch mountainbike. Als sporter draait het je waarschijnlijk vooral om de snelheid. Ook dan komt er nu goed nieuws, want deze mountainbike heeft een hogere topsnelheid dan die met wielen van 26 inch. Wanneer je geniet van je hobby, dan denk je meestal weinig aan veiligheid. Maar deze mountainbike geeft je meer grip bij heuvels beklimmen en bochten nemen. Daarna eindig je de rit met een extra veilige afdeling en minder kans om over de kop te vliegen.

0