Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Aanhangwagen onderdelen

Posted on

Na veel gebruik gebruik van een aanhanger zijn er onderdelen die naarmate van tijd aan vervanging toe zijn.
Je hoeft niet elk onderdeel van de aanhangwagen vervangen. Voornamelijk draaiende onderdelen zijn onderhoudsgevoelig of moeten na verloop van tijd vervangen worden. Het kan ook zijn dat je onderdelen wil vervangen vanwege persoonlijke smaak. Denk bijvoorbeeld aan de verlichting. Verlichting kan je eventueel aanpassen naar LED verlichting.

Onderdelen die vaak aan vervanging toe zijn

Een aanhanger is natuurlijk een gebruiksvoorwerp. De kans is dus aanzienlijk dat hiervan onderdelen vervangen moeten worden. Het hangt af van hoe vaak je aanhanger gebruikt en ook waarvoor. 

Onderdelen die het meest worden vervangen

  • Wielen
  • Neuswiel
  • Remschoenen
  • Koppeling

De bovenstaande onderdelen slijten het meest. Deze onderdelen krijgen het ook het zwaarste te voorduren. Elke keer wanneer je de aanhangwagen gebruikt, slijten deze onderdelen.

Wat ook vaak vervangen wordt is de verlichting. Dit komt onder andere doordat deze vaak stuk gereden wordt. Je rijdt achteruit en wanneer je ergens tegen aan tikt is de kans groot dat je verlichting het begeeft, hiervoor zijn er bescherm rekken verkrijgbaar die dat voorkomen.
Ook wordt de verlichting regelmatig vervangen voor LED verlichting. Door het strakke design en de duurzaamheid wordt er vaak gekozen voor de LED lampen.

Opbouw onderdelen 

Met opbouw onderdelen worden alle onderdelen bedoeld die bovenop het chassis gemonteerd worden. Dus de borden, loofrek en voorrek bijvoorbeeld. Voor de borden van Eduard aanhangwagens heb je verschillende hoogtes: 10 cm, 30 cm, 40 cm en 70 cm. Een voorrek wordt gebruikt om dingen tegenaan te kunnen zetten en met behulp van spanbanden dingen vast te kunnen zetten.

Assen

Een van de meest belangrijke onderdelen van de aanhanger zijn de assen. Zonder de as kan je namelijk niets met je aanhanger. De as zit gemonteerd aan het chassis maar aan de as zitten ook de wielen en de eventuele rem toebehoren. Normaal gaat een as ook niet zomaar stuk, het wil wel eens voorkomen dat de as doorzakt, maar dan is de aanhangwagen overladen geweest of door ouderdom.
Het wordt afgeraden om een as te laten repareren. Dit komt omdat de kosten van het repareren vaak niet veel lager zijn dan een nieuwe. Ook is een gerepareerde as nooit meer zo sterk als dat deze ooit geweest is.

Rem toebehoren

Niet iedere aanhanger heeft natuurlijk rem toebehoren, alleen de geremde modellen natuurlijk. Wanneer je aanhanger deze onderdelen heeft is het uitermate belangrijk dat deze aanhangwagen onderdelen altijd naar behoren werken. Controleer dus regelmatig de rem onderdelen. Natuurlijk geldt dit ook voor alle andere onderdelen. 

Tweedehands aanhanger een goed idee? 

Een tweedehands aanhangwagen is altijd iets minder dan een nieuwe. Dit komt natuurlijk  omdat deze al een tijd  gebruikt is. Maar dit hoeft niet perse negatief te zijn want je betaald ook aanzienlijk minder. Waar je wel voor uit moet kijken is dat je niet een aanhangwagen koopt met veel problemen. Dit kun je niet altijd zien omdat defecte onderdelen er niet altijd kapot uit zien.

Er zijn natuurlijk veel meer onderdelen voor aanhangers. Ben je op zoek naar nieuwe onderdelen?  Ga dan naar aanhangwagendirect.nl voor elk onderdeel die nodig bent. 

0