Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Betrouwbaar en snel geld lenen

Posted on

Geld nodig voor een verbouwing, nieuwe auto, camper of iets anders? Niet iedereen heeft voldoende spaargeld op zijn rekening staan. Geld lenen is dan een tweede optie, maar alleen wanneer je voor de meest voordelige lening gaat. Daarnaast is betrouwbaar en snel geld lenen ook wel zo praktisch. Je gaat immers een contract voor langere tijd aan, dan mag er natuurlijk niks mis gaan.

Kan iedereen geld lenen?

Soms heb je die financiering echt nodig, bijvoorbeeld omdat de keuken bijna uit elkaar valt of de auto kapot is. Je moet dan geld lenen uit noodzaak. Kan iedereen zomaar een lening afsluiten? Dat hangt van je persoonlijke situatie af. Bijvoorbeeld het inkomen, dat moet toereikend genoeg zijn. Met een inkomen van € 1500 per maand is het natuurlijk niet mogelijk om een bedrag van € 70.000 te lenen

Een kredietverstrekker mag niet zomaar je totale inkomen voor het afbetalen van de lening gebruiken. Middels een rekenformule wordt bekeken welk percentage van het inkomen geschikt is voor aflossing.

Het leendoel speelt ook een rol

Een verbouwing van de woning is altijd een goede keuze. Het zorgt namelijk voor waardevermeerdering maar verhoogt uiteraard ook het woongenot. Geld lenen voor een verbouwing is dan ook niet verkeerd. Dit geldt ook voor een lening afsluiten ten behoeve van aankoop van een vervoersmiddel.

Er zijn van die zaken waarbij je twijfelt of geld lenen wel zo verstandig is. Een huwelijk of een droomvakantie, moet je hier geld voor lenen? Dat kan, maar alleen wanneer je zeker weet dat je de lening ook terug kunt betalen. Geld lenen om hier bitcoin van te kopen is niet verstandig. Je kunt op korte termijn veel geld verliezen waarmee je de schulden alleen maar groter maakt. Kijk dus goed naar het leendoel. 

Geld lenen om een lening over te sluiten

Hoe zit het dan met een lening oversluiten? Dat kan goed uitpakken, al helemaal wanneer de huidige lening gepaard gaat met een torenhoge rente. De kredietrente is de laatste tijd enorm gestaakt. Een lagere rente betekent ook lagere maandlasten. Bovendien betaal je op de eindstreep minder terug.

Wil je een lening oversluiten dan is het zeker verstandig om eens naar de mogelijkheden te kijken. Dit start natuurlijk met het kiezen voor een leenvorm. Vervolgens vergelijk je de rentes en looptijden met elkaar. Dit doe je het makkelijkst online, zodat je zelf ziet wat wel en niet kan. Een offerte aanvragen verloopt ook online, makkelijker kan niet.

Betrouwbare aanbieder met betrekking tot leningen

Particulier geld lenen kun je beter niet doen, tenzij je 100% zeker weet dat de aanbieder betrouwbaar is. Helaas is het juist bij particuliere aanbieders heel lastig om het koren van het kaf te scheiden. Bij een bekende kredietaanbieder weet je zeker dat het goed is. Deze staat onder toezicht van de AFM, deze zorgt ervoor dat de wet- en regelgeving wordt nageleefd.

Let wel hulp want zowel de rentes als voorwaarden kunnen per aanbieder verschillen. Daarom is het zo goed om meerdere offertes aan te vragen. Dit doe je bijvoorbeeld bij Postkrediet, waar je de mogelijkheid hebt om offertes van verschillende grootbanken in één handeling aan te vragen.

Hoe snel kan ik geld lenen?

Soms zie je een advertentie voorbijkomen over snel geld lenen. Dit zou dan binnen enkele uren geregeld zijn. In de praktijk is het heel lastig om dit waar te maken. Om je tegen overfinanciering te beschermen moet een kredietverstrekker namelijk een aantal handelingen uitvoeren. Bijvoorbeeld bekijken of je inkomen toereikend genoeg is. Maar ook of je niet ergens anders al leningen hebt lopen. Niemand wil dat je in financiële problemen raakt.

Betrouwbaar geld lenen kan vaak wel binnen enkele dagen geregeld zijn. Bedenk dat het hier om grote bedragen gaat, dat wil je natuurlijk goed geregeld hebben.

0