Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Moobs, hoe krijg je ze en hoe kom je ervan af?

Seks, zonnebaden op het strand… er zijn bepaalde dingen in het leven waarvan je het beste kunt genieten zonder shirt aan. Helaas is er echter een ‘wrede aandoening’ die mannen hiervan wil beroven. Mannenborsten, de medisch term, gynaecomastie, zijn vaak het gevolg van een hormonale onbalans, wanneer de verhouding van oestrogeen en testosteron bij een man te ver naar de vrouwelijke kant verschuift. Het is een probleem dat ongeveer de helft van alle mannen treft. Maar dat betekent niet dat je in de lingerieafdeling hoeft te gaan shoppen. Ongeacht hoe ze er zijn gekomen, je ‘moobs’ kunnen worden verholpen. Wat niet kan worden weggewerkt in de sportschool, kan worden verborgen met slimme kledingkeuzes en wat niet kan worden verborgen, kan, in extreme gevallen, worden verwijderd.

Wat zijn moobs?

Van alle zaken die leeftijd met je lichaam doet, is een plotselinge zwelling op de borst misschien wel het moeilijkst te verdragen. Man boobs, moobs, worden veroorzaakt door de vorming van overtollig vet of borstweefsel, wat het uiterlijk van borsten geeft. Voor mannen kan het een buitengewoon gênante kwestie zijn, wat leidt tot problemen met het gevoel van eigenwaarde, het zelfvertrouwen en een algehele achteruitgang van het mentale welzijn.

Als je enige kans wil maken om van de jouwe af te komen, is het belangrijk om te weten hoe ze daar in de eerste plaats zijn gekomen, er zijn twee hoofdtypen. Gynaecomastie is een echte vergroting van het borstweefsel in de mannelijke borst. Alle mannen hebben een bepaald element van borstweefsel, en dit kan soms groeien als gevolg van hormoonschommelingen of gewichtsschommelingen. Af en toe kan dit ook te wijten zijn aan het gebruik van steroïden.

Pseudo Gynaecomastie is een vergroting van het uiterlijk van de borst, maar niet alleen door borstweefsel. In de meeste gevallen is dit een combinatie van vet en klier, maar vooral vet. De oorzaak hiervan is een gewichtsschommeling. Dus om het even op een rijtje te zetten: gynaecomastie = hormoongerelateerde vergroting van borstweefsel; pseudogynaecomastie = vergrote borsten door een toename van lichaamsvet.

Hoe krijgen we moobs?

Er kunnen bepaalde dingen zijn die bijdragen aan de overvloedige boezem van een man. Hoewel het niet zeker is dat het weglaten van suiker of het kiezen van een nieuwe vochtinbrengende crème je borst van de ene op de andere dag zal afvlakken, kunnen een paar aanpassingen aan je levensstijl een positief effect hebben. Meer calorieën consumeren dan je verbrandt, is een trefzekere manier om aan te komen. En een plaats die dit gewicht zou kunnen kiezen om te verschijnen, is op je borst. Niet alleen zorgen slechte eetgewoonten voor meer vet, maar dit extra vet zorgt ook voor een onbalans van het hormoon leptine, dat de productie van testosteron kan remmen, waardoor het nog erger wordt.

De leeftijd

Vanaf ongeveer de leeftijd van 50 begint de testosteronproductie bij mannen snel af te nemen. Tegen de tijd dat de meeste 80 zijn bereikt, is hun niveau tussen de 20 en 50 procent gedaald, wat betekent dat naarmate je ouder wordt, het moeilijker wordt om een ​​vollere borst te houden.

Alcohol

Het is geen geheim dat het drinken van te veel alcohol ervoor kan zorgen dat je aankomt. Maar met name hoppige bieren blijken ook de oestrogeenspiegels te verhogen, wat op zijn beurt de aanmaak van borstweefsel stimuleert. Bier bevat veel ongewenste calorieën

Natuurlijke olie

Onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van producten die op natuurlijke olie gebaseerde ingrediënten bevatten, zoals lavendel en tea tree olie, een hormonale onbalans kan veroorzaken wanneer ze in je bloedbaan worden opgenomen vanwege hun oestrogeenachtige eigenschappen.

Hoe kom je ervan af?

Naast kleinere veranderingen in levensstijl, zijn er ook verschillende proactieve stappen die je kunt nemen om ongewenste borsten voorgoed kwijt te raken. Maar voordat je op weg gaat naar een platte borst, is het de moeite waard om eerst je arts te raadplegen. Als je echt wilt afvallen en als gevolg daarvan je mannelijke borsten, moet een goed dieet de eerste stap zijn.

Door de inname van koolhydraten te verminderen, suiker te vermijden en vet te wisselen voor mager vlees en veel eiwitten, kun je al een hoop goed maken. Groenten en fruit zijn ook prima. Kortom, je moet streven naar een gezond, uitgebalanceerd dieet om die moobs vaarwel te zeggen.

Het kwijtraken van lichaamsvet is grotendeels te wijten aan een dieet, maar naar de sportschool gaan zal de dingen zeker versnellen en je fit maken in het proces. Niet alleen dat, het pompen van ijzer verhoogt het testosteron, en dat is precies wat je nodig hebt om van die moobs af te komen.

Medicatie

Net zoals de verkeerde soort medicijnen problemen kunnen veroorzaken die leiden tot gynaecomastie, kan de juiste soort helpen om ze op te lossen. Als de boosdoener van de grotere borsten een verstoorde testosteron- en oestrogeen spiegel is, zijn er medicijnen beschikbaar om de hormonale onbalans aan te passen en de symptomen te verminderen.

In ernstige gevallen van gynaecomastie zal geen enkele hoeveelheid joggen, tillen, diëten of andere veranderingen in levensstijl je van je moobs afhelpen. Als je in deze categorie valt, wanhoop dan niet, er is nog steeds een optie.

Borstverkleining is tegenwoordig een van de meest voorkomende cosmetische ingrepen bij mannen. Doe wat grondig onderzoek en boek eventueel een consult met een chirurg!

0