Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Zo leer jij een drone besturen!

Posted on

Een drone is een gadget waarmee je veel plezier kunt beleven. Maar net als zoveel producten is het wel belangrijk dat je goed leest hoe alles werkt. En met welke omstandigheden je rekening moet houden, want je kunt niet zomaar altijd vliegen.

Heb ik een dure drone nodig?

Een drone vliegt hoofdzakelijk waarbij je ook filmpjes kunt maken en foto’s kunt schieten. Maar een drone heb je ook in diverse klassen. En dat merk je vooral wanneer je gaat vliegen: duurdere varianten zijn duidelijk stabieler en hebben vaak veel handige functies zoals het terugkeren op het startpunt (dankzij GPS). Ook is de beeldkwaliteit vele malen beter.

Bekijk filmpjes

Je kunt online films bekijken van andere mensen met een drone om zo een beter beeld te hebben hoe men vliegt met de drones in diverse weersomstandigheden. Ook vind je meerdere tips terug over wat je wel en niet moet doen. Ook zijn er leuke accessoires waar je je drone mee kunt upgraden.

Begin op een groot veld

Wanneer je nieuw bent op het gebied van drones, doe je er goed aan om op een groot leeg veld het toestel te bedienen. Als je meer gewend raakt aan de besturing weet je al goed waar het toestel gevoelig voor is en hoe precies het reageert. Belangrijk bij een drone is dat je je ook aan de regels houdt: soms mag je maar een bepaalde maximum hoogte vliegen, op veel plekken mag je zelf helemaal niet vliegen. Ga je drones kopen? Zorg dat je goed let op de maximale vliegtijd, vaak is dit 10 tot 20 minuten. Een extra accu is dan geen overbodige luxe.

Hou het weer in de gaten

Een zeer belangrijke factor met het vliegen van een drone is het weer. Hoe duur en stabiel je drone ook is, met een flinke wind is de kans groot dat je de controle kwijtraakt en het apparaat zo ergens tegenaan vliegt. Er zijn handige apps die de windsnelheid in de gaten houden en zo een indicatie kunnen geven of het weer goed genoeg is om met de drone te vliegen.

0