Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De typische man – 8 dingen die je moet weten over mannen

Posted on

Mannen vinden het niet altijd gemakkelijk om vrouwen te begrijpen, maar omgekeerd geldt hetzelfde. Het is nou eenmaal zo dat mannen en vrouwen inderdaad zeer verschillend zijn en dat elkaars gedrag vaak verkeerd wordt geïnterpreteerd of helemaal niet kan worden geclassificeerd. Niet zelden leidt dit tot echte conflictsituaties.

Net zo vaak wordt het betreffende gedrag in een bepaald hokje geplaatst en vervolgens wordt er niets meer over gezegd totdat het volgende schandaal om de hoek komt kijken. Dat een man bijvoorbeeld liever een online casino bezoekt dan naar de beste vriendin van zijn vrouw te luisteren, betekent niet dat hij ongezellig is, het betekent alleen dat het onderwerp hem niet interesseert. Voor sommige gedragingen die vrouwen van mannen moeten weten, bestaan zelfs wetenschappelijke verklaringen.

Mannen en vrouwen zijn verschillend

Deze verklaring is absoluut een feit en het is ook geen geheim. Toch blijven veel vrouwen zich afvragen wat er eigenlijk in de hoofden van mannen omgaat en waarom mannen gewoon niet in staat zijn hun verlangens duidelijk uit te spreken. Wat voor vrouwen een echt mysterie is en als echt vreemd gedrag wordt bestempeld, is volgens de wetenschap vaak helemaal niet de schuld van de mannen.

Mannen hebben duidelijke uitspraken nodig

Mannen kunnen inderdaad geen gedachten lezen. Ze hebben geen helderziende gaven of kristallen bollen, dus ze weten niet wanneer een vrouw uitgenodigd wil worden voor een etentje. Daarom moet je de man altijd duidelijk vertellen wat je wilt. Rondvragen kan ook leiden tot begripsproblemen. Duidelijke uitspraken zijn precies waar mannen uitstekend in zijn. In de regel zijn mannengesprekken nooit langdradig en worden slechts enkele ondergeschikte bijzinnen gebruikt. Mannen werken met declaratieve zinnen en dan is alles heel eenvoudig. Het is altijd problematisch wanneer vrouwen wensen hebben en verwachten dat mannen weten wat vrouwen willen. In werkelijkheid werkt dit alleen in uitzonderlijke gevallen.

Mannen hebben andere interesses

Dat mannen en vrouwen inderdaad totaal verschillende interesses hebben, is aangetoond in verschillende studies. Of het nu sport, muziek of iets anders is. Dit geldt vooral als het gaat om gespreksonderwerpen. Terwijl vrouwen absoluut enthousiast praten over andere mensen, over relaties of over de liefde, zijn dit onderwerpen die mannen vaak nogal saai vinden. Daardoor luisteren ze ook niet aandachtig. Veel vrouwen, hoewel misschien niet allemaal, houden ervan om met hun vriendinnen te dollen. Wil het gesprek met een man succesvol zijn, dan is het dus beter een onderwerp te kiezen dat beide partijen echt interesseert.

Mannen hebben respect nodig

Mannen hebben gewoon respect nodig, zowel op het werk als in hun privéleven. Zodra mannen weten dat zij en hun daden betrouwbaar zijn en bewonderd worden, overtreffen zij zichzelf vaak. Hoewel vrouwen het niet graag horen, is respect voor mannen belangrijker dan liefde. Mannen functioneren echt anders; als zij zich gerespecteerd voelen, zullen zij hun tegenhanger ook respecteren. Ze zullen er vooral alles aan doen om dat respect te behouden. Auteur en columnist Shaunti Feldhahn heeft zelfs wetenschappelijk bewezen dat mannen beter kunnen leven zonder liefde van ouders dan met een gebrek aan respect.

De onzekerheid van de man

Mannen worden in hun leven geconfronteerd met de rol op het werk, als partner en als vader. Vooral hier zijn ze vaak uiterst gevoelig en zelfs zeer kwetsbaar. Maar slechts weinig mannen zouden dit toegeven. Mannen voelen zich zelfverzekerd en veilig wanneer vrouwen de rol van mannen kunnen erkennen en waarderen. Mannen hebben dit soort bevestiging nodig en zullen altijd proberen het te krijgen. Als het thuis niet werkt, proberen ze het elders. Hier kan zelfs een compliment volstaan.

Mannen houden van natuurlijk

Ook al blijven de media het suggereren, maar voor mannen is het helemaal niet belangrijk dat een vrouw er als een model uitziet. In werkelijkheid houden mannen van eenvoudig en natuurlijk. Mannen laten hun liefde zeker niet afhangen van het feit of een vrouw een joggingbroek draagt of dat haar haar altijd perfect in model zit. Het is altijd een aanrader als de vrouw altijd zichzelf is. Natuurlijk vinden mannen het ook geweldig als een vrouw zich opmaakt voor speciale gelegenheden en zij zich samen met hun partner echt kunnen tooien. Dus een optreden in de supermarkt als model is echt niet nodig.

Seks heeft een hoge waarde voor mannen

Hoe vaker mannen seks hebben met hun partner, hoe groter hun zelfvertrouwen en hoe zelfverzekerder ze zijn op alle gebieden van het leven. Mannen voelen zich snel onzeker en afgewezen als een vrouw zowel fysiek als emotioneel afstand neemt. In principe zijn nabijheid en intimiteit belangrijke factoren in een relatie.

Mannen hebben andere slaapgewoonten

Terwijl mannen graag samen met hun partner in slaap vallen, vinden vrouwen het meestal fijn om het bed helemaal voor zichzelf te hebben. Er is zelfs een evolutionair-biologische verklaring voor deze voorkeuren van de twee geslachten. Dit is wat onderzoekers hebben ontdekt. Mannen zijn kuddedieren. Daarom geeft slapen in gezelschap hen een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Vrouwen daarentegen zijn altijd verantwoordelijk geweest voor het gezin en het welzijn van de kudde. Vanuit dit oogpunt hebben vrouwen in principe geslapen op het werk. Maar zelfs als de vrouw het bed graag voor zichzelf gebruikt, moet zij weten dat wanneer de man nabijheid in bed zoekt, het eigenlijk de vrouw is die hem een goed gevoel geeft.

Mannen en de mannelijke griep

Wie kent het niet, de geliefde is verkouden, maar gedraagt zich alsof hij bijna dood is. Natuurlijk heeft de mannengriep weer toegeslagen. Maar het is een feit dat mannen erger lijden dan vrouwen, dat is bewezen in studies. Daar zijn plausibele redenen voor, want het immuunsysteem van vrouwen is sterker dan dat van mannen. Het geslachtshormoon testosteron is de schuldige. Het is bevestigd dat mannen met een verhoogd testosterongehalte een zwakker immuunsysteem hebben.

0