Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Je relatie gezond houden in een pandemie

De afgelopen 2 jaren waren heftig voor de meesten van ons. Door de Corona pandemie werden we erg beperkt in onze vrijheid. Daarnaast was alles gesloten en moesten we veel vanuit huis werken. Toe aan wat ontspanning en op zoek naar een vakantie? Ook daarin waren de opties vaak klein. Dit alles kan een behoorlijke druk op je relatie zetten. Het ziet er naar uit dat alles langzaamaan weer open gaat, maar dat hebben we vaker gedacht. Mocht er nu toch nog een nieuwe lockdown aankomen in de toekomst, dan hebben we in deze blog wat tips voor je hoe je ervoor kunt zorgen dat je relatie gezond blijft.

Intimiteit is belangrijk, zeker als er wat meer spanning is

Als je allebei een stuk minder vaak de deur uit kan en ook niet echt opties hebt om stoom af te blazen, kan het weleens zijn dat je relatie onder spanning komt te staan en dat er minder intimiteit is.. Probeer dit ten allen tijden te voorkomen, want intimiteit is erg belangrijk! Geef elkaar dus eens een extra zoen of knuffel.  Ook in de slaapkamer is het belangrijk dat er een gezonde intimiteit is. Zorg dan ook dat dit niet saai wordt en probeer eens nieuwe dingen uit. Dit kan de aanschaf van speeltjes zijn, maar bijvoorbeeld ook te zorgen voor intimiteit op nieuwe plekken.

Je relatie gezond houden in een pandemie

Zorg dat je niet bij elkaar zit als je thuis werkt

Ben je allebei aangewezen op thuiswerken? Dan kun je dat het beste gescheiden van elkaar doen. Zo leiden jullie elkaar niet te veel af en kun je voor rust zorgen waardoor jullie allebei goed aan het werk kunnen. Het is dan juist extra leuk om tijdens het werken momentjes in te plannen om elkaar even te zien, bijvoorbeeld in de koffiepauze of tijdens de lunch. Of misschien kun je met zijn tweeën wel even naar buiten voor een korte wandeling om het hoofd te legen.

Spreek irritaties uit en probeer ze samen op te lossen

Aangezien je nu meer op elkaars lip zit, kun je je aan bepaalde zaken gaan irriteren. Houdt in je achterhoofd dat dit volstrekt normaal is en dat je dit het beste kunt uitspreken. als je dat namelijk niet doet, wordt het alleen maar groter in je hoofd, waardoor de problemen ook groter kunnen worden. Een goede communicatie is altijd belangrijk, maar in een pandemie nog veel meer. Er zijn namelijk minder momenten om stoom af te blazen en daarnaast zie je elkaar veel meer. Spreek je je frustraties echter uit, dan blijft je relatie gezond en gaan de zware gedachten uit je hoofd.

Je relatie gezond houden in een pandemie

Verdeel de huishoudelijke taken eerlijk onderling

Meer tijd thuis doorbrengen, betekent meer huishoudelijk werk, er zal namelijk meer rommel zijn. Denk hierbij aan meer afwas, meer stof, meer rommel op de vloer, etc. Zorg dat dit geen punt van frustratie wordt voor een van jullie en verdeel de huishoudelijke taken eerlijk. 

Laten we hopen dat de dagen van lockdowns achter ons liggen, maar mocht er toch nog een komen, dan weet je nu hoe je je relatie in die lockdown gezond kunt houden.

Lees ook: 5 manieren om je relatie te versterken

0