Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Waarom splitplaten gebruiken?

Het aanleggen van nieuw grind of split is iets wat eenvoudig zelf gedaan kan worden.  Om dit proces soepel te laten verlopen is het verstandig om gebruik te maken van splitplaten. Misschien heeft u nog nooit hiervan gehoord maar we leggen dit graag voor u uit in deze blog wat splitplaten zijn, wanneer u dit moet gebruiken en hoe u dit kunt gebruiken.

Wat zijn splitplaten?

Misschien heeft u al eens van splitplaten gehoord of misschien heeft u ze zelfs al eens gebruikt. Wanneer u grind of split wilt aanleggen maakt men vaak gebruik van splitplaten. Splitplaten gebruik je zodat het grind of split niet uit de vorm gaat of zo verplaatst buiten de oppervlakte om waar u grind of split plaatst. Een andere benaming voor splitplaten zijn grindplaten, dit bestaat uit kunststof in de vorm van een honinggraat.  

Waarom splitplaten?

Het probleem voorkomen dat u na een tijd het grind of split door de gehele tuin bij elkaar moet vegen voorkomt u met splitplaten. Zonder de splitplaten kan het grind of split verspreiden over de gehele oppervlakte en niet alleen het gedeelte waar u het grind of split aangelegd heeft. Dit scheelt u een hoop tijd en moeite.

Naast dat het voorkomt dat het grind of split verspreidt is het ook verstandig om gebruik te maken van splitplaten wanneer u grind of split op uw oprit of looppad aanlegt. Dit zorgt ervoor dat wanneer u met de auto uw oprit oprijdt of op het looppad langs uw huis loopt u niet uw grip van de auto of uzelf verliest. Daarbij zorgen splitplaten er ook niet voor dat er spoorvorming te zien is. U krijgt met splitplaten dus niet te zien waar de auto staat of rijdt. Zo blijft het grindpad of de oprit er altijd mooi en verzorgt uitzien. 

Online hebben ze ideale splitplaten in de kleuren zwart en wit. Deze zijn ideaal om te kopen voor het aanleggen van splitplaten. Daarbij hebben ze ook een groot assortiment in middelen die u nodig heeft bij het aanleggen van grind of split. 

Voordelen splitplaten

Er zijn nog meerdere voordelen dan het voorkomen van spoorvorming en het verspreiden van uw grind of split. We zetten graag voor u de andere voordelen van splitplaten op een rijtje:

  • Waterdoorlatend. Een belangrijk onderdeel van grind aanleggen is dat er geen grote plassen water blijven liggen en rondom uw huis water ligt. De splitplaten zijn waterdoorlatend waardoor het regenwater of het water van het sproeien van de planten gerust door het grind zal zakken en worden afgevoerd. 
  • De bodem waar het grind of split is aangelegd verzakt niet. Door de splitplaten wordt het oppervlakte verdeeld waardoor het stuk grond waar grind of split is aangelegd in een recht stuk blijft. Zo voorkom je dat er kuilen of gaten in het oppervlakte ontstaan. 
  • De splitplaten verschuiven niet. Omdat ze met een makkelijk kliksysteem aan elkaar zijn gebonden op een groot oppervlakte zorgt dit ervoor dat de splitplaten op hun plek blijven liggen en niet gemakkelijk verschuiven. Hierdoor blijft uw grind of split gelukkig ook niet.
  • De splitplaten zijn niet zichtbaar. Doordat er voldoende grind of split bovenop de spitplaten is aangelegd zorgt dit ervoor dat de splitplaten niet zichtbaar zijn. 

Kortom splitplaten hebben alleen maar voordelen en ondanks ze niet zichtbaar zijn is het totaal oppervlakte prachtig zicht door de structuur. 

Hoe gebruik je splitplaten?

Het gebruiken en monteren van splitplaten is erg gemakkelijk en kan door vele zelf worden gemonteerd. Het is belangrijk om van te voren te berekenen hoeveel splitplaten je nodig hebt en welke grootte je hiervan nodig hebt. 

U kunt uw oppervlakte berekenen door de lengte x breedte te doen. Hierdoor weet u hoeveel vierkante meter oppervlakte u wilt aanleggen met grind of split. Zo voorkomt u dat u te veel splitplaten overhoudt of juist te kort komt tijdens het aanleggen. Wanneer u een kleine oppervlakte te veel aan splitplaten heeft kunt u deze gemakkelijk afmeten en afsnijden zodat de splitplaten perfect op uw oppervlakte passen. 

Om aan de slag te kunnen met het aanleggen van splitplaten, moet u eerst splitplaten kopen. Zodra u de splitplaten heeft besteld kunt u aan de slag met het aanleggen van de splitplaten. Het is belangrijk dat u de splitplaten aanlegt op een worteldoek die is geplaatst op een recht stuk oppervlakte. Dit zorgt ervoor dat de splitplaten op een recht strak stuk blijven te liggen. Het aanleggen van de splitplaten zelf is erg eenvoudig. Dit gaat door middel van een kliksysteem, net zoals puzzelstukjes. U begint in een van de hoeken en legt de eerste splitplaat hier aan. Daarna plaatst u de andere splitplaten aan elkaar tot dat het gehele oppervlakte is aangelegd met splitplaten. 

0