Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De vele voordelen van een scooter

Posted on

Heb je recent een scooter gekocht of ben je van plan om dat op korte termijn te gaan doen? Dan mogen we je feliciteren, want een scooter – uiteraard met scooter verzekering – heeft veel voordelen te bieden. Wat is er zo leuk aan scooters? Hieronder staan de belangrijkste pluspunten van scooters op een rijtje.

Vrijheid, blijheid

Een scooter kopen met een passende scooter verzekering en helm, betekent eigenlijk heel simpel: vrijheid, blijheid. Je kunt met een eigen scooter gaan en staan waar je wilt. Niet alleen in het weekend kun je lekker op pad gaan, maar ook tijdens vakanties. Een aanrader is om bijvoorbeeld met de scooter een trektocht te maken door allerlei leuke dorpjes. Of een stadstour te doen. Je kunt het zo bijzonder niet bedenken qua vakantie, of het is mogelijk met een scooter. Bezoek bijvoorbeeld een van de eilanden als Ameland, Texel of Terschelling met je scooter. Binnen no time ben je op waar je wilt zijn op deze eilanden!

De brandstofkosten vallen erg mee

Anders dan SUV’s of andere autotypen verbruiken scooters nauwelijks brandstof. Zo rijdt een 2 takt scooter 1 op 20, terwijl bij het gebruik van een 4 takt motor zelfs een verbruik van 1 liter op 40 kilometer haalbaar is. Scooterrijden is dan ook een voordelige manier van transport. Helemaal voordelig en zuinig wordt het als je kiest voor de nieuwste generatie elektrische scooters. Elektrische scooters zijn duurder in de aanschaf, maar verdienen zich snel genoeg weer terug door de brandstofkosten die je uitspaart. Heerlijk voordelig toch? En extra fijn is dat je met een elektrische scooter ook iets goeds doet voor het milieu.

Geen last van files meer

Als je de scooter neemt, heb je geen last van files. Net als met een motor kun je met een scooter door de files heen zigzaggend. En loop je dus geen vertraging op. En toch gaat het lekker snel, want scooters hebben voldoende snelheid om je te verplaatsen.

Weinig plek nodig voor opslag

Als je een schuur hebt en bijvoorbeeld een motor, blijft er weinig extra ruimte over. Motoren nemen veel ruimte in beslag. Met scooters valt dat erg mee. Meestal houd je in de schuur voldoende plek over om bijvoorbeeld fietsen en tuinaccessoires en gereedschap te stallen.

Goed betaalbaar en veel keuzemogelijkheden

Een goede en stoere scooter is vandaag de dag goed betaalbaar. Scooters zijn er in allerlei prijscategorieën. Je kunt het zo voordelig of duur maken als je zelf wilt. Natuurlijk is het belangrijk om voor optimale kwaliteit te gaan. Maar vandaag de dag zijn zelfs de voordeligste scooters van prima kwaliteit. Fijn is daarbij de vele opties qua modellen en soorten scooters die beschikbaar zijn. Er is in elk geval keuze genoeg!

0