Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Versier je bedrijfspand met de beste kerstverlichting

Tijdens de feestdagen mag ook verlichting in en om jouw bedrijfspand natuurlijk niet ontbreken. Het sfeervolle gevoel dat de kerstlampjes creëren zorgt direct voor een hoop saamhorigheid onder werknemers én bezoekers, iets wat zeker belangrijk is in dit gekke en een beetje sombere jaar. Bovendien straalt kerstverlichting openheid uit. Maar welke lampjes zijn nu het meest geschikt voor jouw bedrijfspand en waar moet je rekening mee houden? Wij leggen het uit.

Kies voor koppelbare kerstverlichting

Het grote probleem met het verlichten van bedrijfspanden is dat het vaak gaat om zeer grote (binnen- of buiten)ruimtes. Dan heb je veel kerstlampjes, maar ook ontzettend veel stroomvoorzieningen nodig. Met koppelbare kerstverlichting kun je dit eenvoudig oplossen. Dit zijn namelijk verschillende snoeren met kerstlampjes die aan elkaar gekoppeld worden, waardoor je slechts één stroomadapter nodig hebt om tientallen tot duizenden lampjes aan te sluiten. Hiermee kun je dus een hele grote ruimte, zoals een welkomsthal of een groot kantoor, verlichten zonder dat je diverse stekkerdozen hoeft te gebruiken. Het handige van koppelbare kerstverlichting is bovendien dat je alle lampjes in één keer aan- of uitzet. Je hoeft dus niet alle verschillende lampjes apart te besturen maar doet dit allemaal tegelijkertijd. Zo is dit ook nog eens extra praktisch.

Gebruik slimme kerstverlichting of slimme stekkers

Hoe handig zou het zijn als de kerstlampjes elke avond automatisch gingen branden, zonder dat je daar steeds zelf aan hoeft te denken? Met slimme kerstboomverlichting (of slimme ijspegelverlichting bijvoorbeeld) is dit een mogelijkheid! Bij deze lampjes kun je door middel van een timer of tijdschema zorgen dat de verlichting op een bepaald tijdstip standaard aangaat en ook automatisch weer uitgaat. Hiermee voorkom je dat de verlichting onnodig brandt en ga je een veel te hoge energierekening dus tegen, maar wordt jouw bedrijfspand wel altijd vrolijk verlicht.

Geen zin of budget om slimme kerstverlichting aan te schaffen? Kies dan voor een slimme stekker. Hierop kun je standaard kerstboomverlichting en andere kerstlampjes aansluiten, waarna je ze vervolgens ook kunt bedienen met een app op je telefoon of tablet. Zo kun je tijdschema’s instellen zónder dat je echt slimme kerstverlichting nodig hebt.

Check of de verlichting geschikt is voor buiten

Als de kerstlampjes buiten opgehangen moeten worden is het wel belangrijk dat ze weerbestendig zijn. Sommige lampjes zijn namelijk niet bestand tegen kou, regen of sneeuw, waardoor ze niet bruikbaar zijn voor het versieren van de buitenkant van jouw bedrijfspand. Checken of je ze kunt gebruiken? Kijk dan naar het beschermingsniveau van de lampjes, ook wel de IP-classificatie genoemd. Dit is een internationale norm die iets zegt over de water- en stofdichtheid van (kerst)verlichting. Als je zeker wilt zijn dat je de lampjes buiten kunt gebruiken moeten ze een beschermingsniveau van minstens IP44 hebben. Zorg er daarnaast voor dat je adapters en andere stroomaansluitingen in ieder geval zeker goed afdekt, want die kunnen vaak helemaal niet tegen een regen- of sneeuwbuitje. 

Met onze tips koop je geschikte kerstverlichting voor het versieren van je bedrijfspand en ga je voor allerlei praktische oplossingen. Zo is jouw kantoor, fabriek of andere pand in een mum van tijd klaar voor de feestdagen!

0