Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Tips voor het vinden van goedkope vluchten

Voor de meeste reizen is het vliegticket het duurste onderdeel van de reis. Hoewel de prijzen voor vluchten de afgelopen jaren zijn gedaald, kunnen ze nog steeds een flinke hap uit elk reisbudget nemen. Of je nu een budgetreiziger bent of een gezin dat op zoek is naar een vakantie in het buitenland, het vinden van een goedkope vlucht kan de reis maken of breken.

Immers, als je vlucht te duur is, blijf je de reis waarschijnlijk uitstellen. En toch hebben luchtvaartmaatschappijen elke dag duizenden geweldige aanbiedingen, van fout gepubliceerde tarieven tot speciale promoties tot scherpe prijzen om te concurreren met een andere luchtvaartmaatschappij. Er zijn goedkope tarieven en ze kunnen jouw droomreis werkelijkheid maken… als je weet waar je moet zoeken. Hieronder helpen we je met het makkelijk vinden van een goedkope vlucht. 

Negeer de mythen

Het eerste dat je moet weten over het vinden van een goedkope vlucht, is dat er geen wondermiddel of een geheime truc is om dit te doen. Er zijn veel mythes online over het vinden van goedkope vluchten. Sterker nog, je bent er waarschijnlijk een heleboel tegengekomen tijdens je zoektocht naar de beste vlucht deal! Het zijn allemaal leugens. Ze zullen je op een dwaalspoor brengen. De meeste websites gebruiken schrijvers die veelvoorkomende en verouderde mythen recyclen. Hier zijn de meest voorkomende die absoluut niet waar zijn:

– Het is NIET goedkoper om vliegtickets te kopen op een dinsdag (of een andere specifieke dag wat dat betreft).

– Er is GEEN bewijs dat incognito zoeken leidt tot goedkopere deals.

– Er is GEEN exacte datum of specifieke periode waarin je je vliegticket kunt boeken.

– Je kunt de prijzen van luchtvaartmaatschappijen niet voorspellen en websites die dat wel doen, nemen in feite een weloverwogen (maar waarschijnlijk verkeerde) gok.

Tips voor het vinden van goedkope vluchten

Luchtvaartmaatschappijen gebruiken geavanceerde computer- en prijs algoritmen om prijzen te bepalen en verkopen uit te voeren op basis van de tijd van het jaar, de vraag van passagiers, het weer, grote evenementen/festivals, het tijdstip van de dag, prijzen van concurrenten, brandstofprijzen en nog veel meer. Die zogenaamde “trucs” werken niet meer. Het systeem is te slim. 

Wees flexibel met je reisdata en -tijden

De prijzen van vliegtickets variëren sterk, afhankelijk van de dag van de week, de tijd van het jaar en feestdagen, zoals Kerstmis en oudejaarsavond. Augustus is een belangrijke maand om door Europa te reizen, en iedereen wil in de winter naar een warme plek of reizen als de kinderen niet naar school gaan. In een notendop: als je gaat vliegen terwijl iedereen vliegt, dan gaat je ticket meer kosten.

Probeer flexibel te zijn met jouw data. Als je vastbesloten bent om Parijs te bezoeken, ga dan naar Parijs in de lente of herfst wanneer er minder mensen gaan en vliegtickets goedkoper zijn. Maar als je midden augustus wilt gaan? Dat gaat niet op een goedkope manier. Naar Hawaï met Kerstmis? Veel geluk! De prijzen zullen op hun hoogst zijn.

De oplossing is om buiten het seizoen te vliegen. Zoek naar alternatieve data zodat je kunt profiteren van de beste dag. Hoe strakker je plannen, hoe kleiner de kans dat je een deal vindt.

Bovendien is het bijna altijd goedkoper om doordeweeks te vliegen dan in het weekend, omdat de meeste mensen in het weekend reizen en luchtvaartmaatschappijen dan hun prijzen verhogen. De prijzen zijn goedkoper als je na een grote vakantie vliegt. Vroege of late vluchten zijn ook goedkoper omdat er dan minder mensen willen reizen. Vrijdag en maandag zijn duur, want dan vliegen de meeste zakenreizigers.

goedkope vluchten zoeken

Wees flexibel met je bestemmingen

Als je niet flexibel kunt zijn met wanneer je vliegt, wees dan in ieder geval flexibel met waar je heen vliegt. Het is het beste om beide te zijn, maar als je echt het meeste geld wilt besparen en een goedkope vlucht voor je reis wilt hebben, moet je op zijn minst flexibel zijn met het een of het ander.

Zoekmachines van luchtvaartmaatschappijen hebben het heel gemakkelijk gemaakt om de hele wereld te doorzoeken om het goedkoopste ticket te vinden. Je hoeft niet langer handmatig, stad voor stad, dag na dag te zoeken. Websites zoals Skyscanner en Google Flights bieden verkenning tools waarmee je je thuisluchthaven kunt invoeren en een kaart van de wereld kunt zien met alle vluchten erop. Hierdoor kun je eenvoudig meerdere bestemmingen met elkaar vergelijken zonder dat je over alle mogelijke opties hoeft te brainstormen. Je zult waarschijnlijk zelfs een aantal interessante bestemmingen vinden waar je nog niet eens aan had gedacht!

Als je flexibel bent met waar je heen wilt kun je het volgende doen:

Stap 1: Ga naar Google Flights en klik op de kaart: ‘op Google Flights zoeken naar goedkope vliegtickets’

Stap 2: Voer vervolgens jouw vertrekplaats en datum in. Nu kun je een breed scala aan opties op de kaart bekijken. Als je geen specifieke bestemming of datum hebt, kun je zoeken via de optie “Flexibele data”

De waarheid over vliegtickets is dat er altijd een deal is naar een bepaalde bestemming, maar het is misschien niet je eerste keuze. Als je echter flexibel bent over waar je heen wilt, vind je altijd een deal en bespaar je een hoop geld.

het vinden van goedkope vluchten
0