Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Zo bereid je je het beste voor op een motorvakantie in Noorwegen

Noorwegen mag dan misschien vooral bekend staan vanwege zijn torenhoge bergen met besneeuwde toppen en adembenemende natuur, het is ook een geweldig land om met de motor doorheen te reizen. Zoals dat bij elke vakantie het geval is, slaagt je reis natuurlijk alleen als je je goed voorbereidt.

Welke zaken mag je niet vergeten wanneer je een motorvakantie door Noorwegen plant? Een vraag die je ongetwijfeld graag beantwoord ziet voor je erheen reist. Hieronder krijg je dat antwoord!

3 tips om je voor te bereiden op een motorvakantie in Noorwegen

1. De juiste motor en banden kiezen

In eerste instantie is het belangrijk dat je de juiste motor en motorbanden kiest. Om dat te doen, moet je natuurlijk ook weten waar je vooral wilt gaan rijden. Op kleine grindwegen of op autosnelwegen? Bepaalde motors, zoals een naked bike of een supersport model, zullen niet zo comfortabel rijden op hobbelige wegen in de bergen. Een adventure motor kan dan weer iets beter oneffen terrein aan en beschikt daarbij over een betere vering.

Vergeet ook niet om de banden van je motor een iets hoger profiel te geven, zodat je op grotere grindwegen voldoende houvast hebt. Vooral na een regenbui – wat in Noorwegen haast dagelijks voorkomt – is dat van belang.

2. Altijd je tank volgooien

Vervolgens is het een goed idee om na elke lange rit, bijvoorbeeld op het einde van de dag, je tank vol te gieten. Dit is vooral belangrijk als je in groep rijdt, aangezien de kans dat iemand achterblijft op die manier een stuk kleiner is.

Nog beter is natuurlijk om gezamenlijk te tanken, zodat je altijd ongeveer op dezelfde momenten opnieuw brandstof nodig hebt. Het voordeel? Zelfs in de minst bevolkte gebieden van Noorwegen vind je altijd wel tankstations langs de wegen. Ook aanvaarden de meeste onbemande tankstations betalingen met PIN.

3. Spring zuinig en veilig om met je spullen

Ten slotte nog twee tips om meer te halen uit je motorvakantie in Noorwegen: neem niet te veel bagage mee en beveilig je motor ook goed, bijvoorbeeld met een motorslot van Slotenspeciaalzaak.

De verleiding is natuurlijk groot om al je panniers, tassen en koffers vol te laden met spullen die je nodig zult hebben of denkt nodig te hebben. Een nadeel daarvan is dat je motor veel te zwaar wordt, waardoor je trager en minder energiezuinig rijdt.

Het is dus beter om wat kieskeurig te zijn bij de selectie van dingen die je meeneemt op reis. Reis je in groep? Verdeel dan bepaalde onmisbare zaken, zoals campingspullen, een bandenset, enzovoort. Bij kleine groepen is het trouwens niet nodig om van elke accessoire meerdere exemplaren mee te nemen.

Je kan ten slotte ook heel wat ruimte besparen als je niet te veel kleding meeneemt. Een goede tip is om niet voor elke dag van je motorvakantie een nieuw paar sokken, een broek en een T-shirt of topje mee te nemen. In plaats daarvan kan je je kledij aan het eind van elke dag rijden met de hand wassen.

Maak van je motorvakantie in Noorwegen een onvergetelijke ervaring

Klaar om je motorvakantie in Noorwegen in te zetten? Gebruik bovenstaande tips om je rijcomfort-, veiligheid en tempo een boost te geven. Het resultaat is dat je ook veel meer van je motorvakantie geniet!

0