Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Parkeren in Groningen? Zo bespaar je op de parkeerkosten!

Posted on


Staat er binnenkort een uitje naar Groningen op het programma? Een leuke stad, dat wel. Parkeren kan echter flink in de papieren lopen. Zeker wanneer je in het centrum wilt staan. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je op de parkeerkosten kunt besparen. Zo betaal je nooit te veel en kun je eenvoudig wat extra reiskosten besparen. Zo hou je geld over om lekker nog een terrasje te pakken of een waterfiets te huren en Groningen vanaf het water te ontdekken. Meer is niet nodig! Benieuwd hoe jij kunt besparen op parkeren Groningen? Hier vind je enkele tips die jou (letterlijk) op weg helpen. 

Parkeer op een P+R 

Zoals in veel grote steden zijn er ook in Groningen veel P+R’s beschikbaar. Dit zijn speciale parkeerplekken nabij het openbaar vervoer. Hierbij kun je je auto voor slechts enkele euro’s parkeren en vervolgens verder reizen met het OV. Wanneer je verder goed ter been bent, is dit een prima manier om wat extra geld te besparen. 

Sommige mensen kiezen er ook voor om de auto gewoon wat verder buiten het centrum te parkeren en een stuk te lopen of zelfs een fiets voor dit stukje te huren. Wanneer je een fiets huurt of op eigen initiatief het openbaar vervoer pakt, is het goed om van tevoren hier alvast de kosten van uit te rekenen en de tarieven van parkeergarages nabij te controleren. Zo weet je zeker dat dit de voordeligste optie is. 

Brengen en halen 


In het centrum zijn ook verschillende kiss & ride locaties. Wanneer je iemand kent die vlak bij het centrum woont, loont het dan ook zeker om hier zelf heen te rijden en vervolgens een lift te vragen. Zo kan deze persoon jou snel afzetten in het centrum en kost dit je verder helemaal niets.

Je kunt er ook voor kiezen om je auto bij een bekende neer te zetten en verder te reizen met de fiets of lopend naar het centrum toe te gaan. Geheel afhankelijk van de afstand tot het centrum. 

Vergelijk tarieven online 

Er zijn tal van verschillende parkeergarages in en om Groningen aanwezig. Daarom is het slim om de tarieven alvast online te vergelijken. Wanneer je toch liever nabij het centrum parkeert, weet je zo in elk geval zeker dat je de voordeligste keuze maakt. 

Wist je dat het in veel parkeergarages tegenwoordig zelfs mogelijk is om via een speciale app te betalen. Hierbij betaal je bovendien ook nog eens enkel voor de exacte tijd die je in de parkeergarage hebt doorgebracht. Zo betaal je dus niet meer direct voor een volledig uur wanneer je slechts dertig minuten hebt gestaan. Bovendien is het hierdoor ook niet meer noodzakelijk om in de rij te staan. Iets wat met name in de weekenden en vakanties ontzettend prettig is. 

0