Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Kale mannen: omarm én verzorg je look!

Posted on

Of je nu uit pure noodzaak je hoofd hebt kaalgeschoren of gewoon toe bent aan een nieuwe look: een kale kop mag er gewoon zijn. Belangrijk is dan ook dat je je look niet alleen omarmt, maar óók goed verzorgt. In samenwerking met NIVEA geven we je tips. 

Omarm je nieuwe look

Allereerst is het belangrijk dat je die gladde, haarloze coupe rockt én ‘m vooral omarmt. Het is immers ook niks om je voor te schamen, want genetisch haarverlies hoort er nou eenmaal bij. Sterker nog, twintig procent van de (blanke) mannen heeft op z’n twintigste al een terugtrekkende haarlijn. En dit aantal loopt alleen maar op. Zo heeft dertig procent er op zijn dertigste mee te maken, veertig procent op z’n veertigste en jawel… vijftig procent op z’n vijftigste. En op het zeventigste levensjaar? Gek genoeg niet zeventig procent, maar zelfs tachtig procent! 

Uiteraard kun je ook je hoofd kaalscheren puur omdat je het mooi of lekker makkelijk vindt. Hoe dan ook is het handig om de volgende tips op te volgen. 

Tip 1: Scheer je hoofd op de juiste manier

Uiteraard wil je wel dat je hoofdhuid mooi egaal glad wordt en je dus geen wondjes oploopt. Hiervoor kun je het best een scheermes nemen waarmee je al vertrouwd bent, zoals bijvoorbeeld het scheermes dat je gebruikt waarmee je ook je gezicht scheert. Een scheermes met drie mesjes is hiervoor prima. Gebruik hierbij ook scheerschuim en scheer tegen de richting in, zodat je de haren dicht op de huid kunt verwijderen. 

Bij een gevoelige huid kun je echter het beste met de richting mee scheren en niet al te vaak scheren. In dat geval kun je beter kiezen voor stoppels, zodat je huid de tijd krijgt om te herstellen tussen de scheerbeurten door. 

Tip 2: Scheer onder de douche

Door je hoofd onder de douche te scheren met een scheermes wordt je haar zachter vanwege het warme water. Hierdoor gaat het een stuk makkelijker. Daarnaast maakt het niet zo veel uit als je kliedert met scheerschuim. Wel is het verstandig een spiegeltje op te hangen, zodat je ziet wat je doet. En die condensvorming dan? No worries, door geregeld wat scheerschuim op de spiegel te smeren en weer weg te vegen kan de spiegel niet beslaan. 

Tip 3: Shampoo kan geen kwaad 

Zelfs als er geen haar meer op je hoofd zit kan het geen kwaad om evengoed shampoo te gebruiken. Het is immers net zo belangrijk om je hoofdhuid goed te wassen, net als de rest van je lichaam. 

Tip 4: Verzorg je kale hoofd

Natuurlijk bespaar je jezelf een hoop tijd doordat je je haar niet meer hoeft te stylen, maar het is evengoed belangrijk je kale hoofd gewoon goed te verzorgen. Je hoofdhuid is immers extra kwetsbaar zonder haar, zeker wat betreft zonlicht. Het is dan ook aan te raden je hoofd altijd in te smeren met zonnebrandcrème, of een gezichtscrème waar al SPF in zit. Zoals de NIVEA Sun Shine Control gezichtscreme met SPF 30

0