Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Met kabelbinders breng je meer rust in je interieur

Posted on

Wist je dat kabelbinders voor een veel rustigere uitstraling van je interieur kunnen zorgen? We hebben tegenwoordig steeds meer elektronische apparaten in huis, zo staat bij de televisie vaak een ontvanger, een Playstation of een andere spelcomputer. Al die apparaten hebben natuurlijk kabels om verbinding te maken. Hoe zonde is het als je je interieur helemaal netjes hebt ingericht, maar de tv hoek er rommelig uit ziet door al die kabels? Kabelbinders zijn dan dé oplossing.

Wanneer je je woning met veel zorg inricht, dan wil je niet dat er aan al dat werk afbreuk wordt gedaan door een rommelig zicht. Kabels die los liggen kunnen hierbij van zeer negatieve invloed zijn. Al die hopeloze kabels zijn gelukkig eenvoudig weggewerkt door het gebruik van tyraps of kabelbinders en kunnen daarmee een uiterst belangrijke rol spelen in ieder interieur.

Meer kabels in huis dan je in eerste instantie denkt

Je beschikt al gauw over meer kabels in huis dan je denkt. Denk alleen maar eens aan de computer. Dit klinkt simpel en je zou denken dat hier dan maar één kabel zou lopen. Niets is echter minder waar. Al gauw verbind je ook een aparte kabel voor het beeldscherm, de toetsenbord, de printer, de stroomkabel en de netwerkkabel. En tot overmaat van ramp moet je in diezelfde hoek ook nog een aantal lampen toevoegen of een vaste telefoonlijn. 

Orde scheppen door het gebruik van kabelbinders

Een beetje orde scheppen in de chaos is dan ook wel verstandig. Zo voorkom je een rommelige aanblik en wordt het ook nog eens veel lastiger om de kabels in elkaar te laten verstrengelen. Een kabelbinder gebruiken is dan ook goed voor het behoud van je kabels. Deze tyraps zijn er in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar en bovendien kun je ze ook nog eens in meerdere kleuren aanschaffen. Zo kan je nog meer orde in de chaos scheppen door iedere kabel een andere kabelbinder te geven. Op die manier blijft het netjes en overzichtelijk én weet je altijd welke kabel je nodig hebt als je een apparaat probeert af te koppelen.

Kabelbinders zijn handig om in huis te hebben. Ze komen altijd wel een keertje van pas. Ook bijvoorbeeld wanneer je snoeren op een andere manier door het huis wilt geleiden. Denk bijvoorbeeld aan een nachtlampje waarvan je het snoer netjes langs de spijl van het bed wilt laten lopen. Of draden die plotseling uitsteken van je gordijn. Deze kan je geheel onzichtbaar vast zetten met tyraps. Hierdoor ziet iedere ruimte er geordend en mooi uit.

0