Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Last van roestige bakvormen? Met deze tips houd jij je bakvormen in optimale conditie!

We kennen allemaal het gevoel wel: niets is heerlijker dan zelf een taart, cakes of koekjes te bakken. Maar om deze bakcreaties ook daadwerkelijk te kunnen realiseren heb je allerlei verschillende soorten bakplaten en bakvormen nodig. Maar waar haal je deze allemaal vandaan? Bij Baktotaal Bouwhuis beschik je over een breed scala aan bakvormen van geanodiseerd aluminium, roestvrij staal, profielstaal en nog veel meer! Deze bakvormen zijn niet te verwoesten en maken ze daarom een zeer duurzame optie. Wil je meer weten over het kook- en bakgerei van Baktotaal Bouwhuis? En wil je weten hoe je jouw bakvormen in optimale conditie houdt? Lees dan dit blog!

Maak gebruik van vet

Om er voor te zorgen dat jouw bakcreatie niet aan een bakvorm blijft plakken, is het van belang dat je jouw bakvorm goed invet. Dit kan je natuurlijk doen met boter, maar nodig beter is het invetten met olijfolie. Of bekleedt een bakvorm met bakpapier. Maak niet de fout om een bakvorm die is voorzien van een antiaanbaklaag niet in te vetten. Voor het allermooiste resultaat worden deze ook altijd licht ingevet.

Roest is funest

Het is belangrijk om jouw bakvorm zo goed mogelijk te bewaren. Daarom is het van belang dat je jouw bakvormen niet in de vaatwasser stopt. Wil je zeker weten of jouw bakvorm geschikt is voor de vaatwasser? Lees dan altijd eerst goed de productinformatie!

Toch last van roest?

Heb je toch last van roest op je bakvormen? Maak dan gebruik van een lichtschurende spons die je hebt gedrenkt in olie. Vet daarna het bakvorm opnieuw in. Bewaar hem vervolgens op een droge plaats. Let er goed op dat bakvormen met blauw staal enorm vochtgevoelig zijn. Zorg er dus goed voor dat je voor dit soort bakvormen een speciale plek inruimt!

Bakvormen van Baktotaal Bouwhuis

Wil je ook gaan bakken? Met de bakvormen van Baktotaal Bakhuis heb je altijd het juiste bakvorm bij de hand. Mis je toch nog een soort bakvorm? Ga dan snel naar de website van Baktotaal Bouwhuis en bestel jouw favoriete soort bakvorm gewoon online!

0