Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Koffiemachines in de horeca

Posted on

Iedere horecagelegenheid geeft je de mogelijkheid om een lekker warm kopje koffie te bestellen. Of het nou gaat om een café is of een groot, chic restaurant: koffiemachines zijn onmisbaar binnen de horeca. Ook binnenshuis hebben velen zelf een koffiezetapparaat. Met vier kopjes koffie per dag staat Nederland staat dan ook op de vijfde plek van de grootste koffiedrinkers ter wereld.

Koffiezetapparaten binnen de horeca en binnenshuis verschillen vaak sterk van elkaar. Waar je thuis vaak standaard en simpele apparaten vindt, heeft de horeca grote machines die veel meer functies hebben. Men hecht over het algemeen veel waarde aan de kwaliteit van koffie in Nederland. Koffieapparaten in de horeca moeten daarom wel koffie van goede kwaliteit kunnen produceren. 

Diverse soorten koffie

Koffie vind je tegenwoordig in enorm veel diverse soorten. Deze drank is ontstaan rond de zestiende eeuw. Toendertijd werd koffie alleen gedronken in bepaalde landen, waaronder Egypte, Syrië en Turkije. Langzamerhand verspreidde koffie zich over de rest van de wereld en groeide het uit tot één van de meest gedronken dranken ter wereld.

De soorten koffie die koffiemachines meestal wel produceren, zijn de normale zwarte koffie, cappuccino, espresso en latte macchiato. Cappuccino bestaat uit een shot espresso met een laag melkschuim, terwijl een latte macchiato uit espresso, gestoomde melk en melkschuim bestaat. Het verschil zit dus voornamelijk in het melkgehalte en de sterkte van de koffie. 

Koffiemachines die binnen de horeca gebruikt worden

Deze uitgebreide keuze aan soorten koffies, betekent dat er voor iedereen wel wat te drinken is. Daarom hebben de koffiemachines binnen de horeca of andere bedrijven vaak meerdere functies voor deze diverse soorten koffie. Vaak wordt hier ook chocolademelk en heet water voor thee aan toegevoegd. 

Een aantal bekende merken koffiezetapparaten binnen de horeca, zijn bijvoorbeeld Bartscher, Schaerer en Animo. Deze machines zijn stuk voor stuk uitgerust met technologie die de kwaliteit van koffie sterk beïnvloeden en zelfs verbeteren. Zo voegt Bartscher een melkopschuimer aan zijn koffiezetapparaten toe en zorgt Schaerer ervoor dat alle functies zoveel mogelijk vereenvoudigd zijn. Door als horecagelegenheid of bedrijf te kiezen voor koffiemachines die bij jouw onderneming passen, zorg je altijd voor koffie van goede kwaliteit voor zowel klanten als werknemers!

0