Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Je achtertuin inrichten: wel of geen tuinset kopen?

Bepalen wat het beste is voor je buitenruimte, zoals je achtertuin, hangt van veel factoren af. Als je nieuwe tuinmeubelen koopt, kan het geen kwaad om wat meer uit te geven voor iets dat lang meegaat en waar je blij van wordt. Er zijn veel soorten materiaal en stijlen beschikbaar. Als je iets eenvoudigs en klassieks wilt, ga dan voor houten meubels zoals houten tuintafels voor je achtertuin. Als je tuin al vol staat met natuurlijke elementen, zoals bomen en struiken, overweeg dan steen of metaal. Als je de voorkeur geeft aan modernere stijlen, maar toch onderhoudsarme meubels wilt die na verloop van tijd niet gaan rotten of door insecten worden gegeten, is plastic ook een uitstekende keuze!

Kies houten meubels

Het kiezen van een houten meubel is het beste als je iets eenvoudigs maar klassieks wilt. Het is ook oefenen voor je budget. Met hout kun je de duurzaamheid van metaal krijgen zonder de kosten om het nieuw te kopen en het in slechts een paar jaar te vervangen. Hout is van tevoren duurder dan plastic of metaal, maar het is ook veel minder waarschijnlijk dat het na een paar maanden gebruik moet worden vervangen. Je hoeft dus niet vaak geld uit te geven aan vervanging of reparaties. Houten tuinmeubelen zijn er in vier hoofdtypen: ceder, teak, mahonie en eiken. Ceder en teak zijn beide van nature bestand tegen rot, terwijl mahonie zo lang meegaat. Alle houtsoorten kunnen worden behandeld met olie of beits om ze weerbestendig te maken tegen regenwater of blootstelling aan de zon. Deze behandeling kan een aanzienlijk bedrag per stuk kosten, afhankelijk van het aantal stukken dat je tegelijk wilt doen. Bovendien zijn sommige houten materialen zoals ceder zo resistent dat ze helemaal geen behandeling nodig hebben, Afgezien van hout, kun je voor eenvoud ook een rieten ontwerp overwegen. Je kunt bijvoorbeeld een wicker loungeset voor in je achtertuin aanschaffen.

Kunststof meubels zijn erg praktisch

Voor een praktische keuze zijn kunststof meubelen ook goed voor het inrichten van je achtertuin en goed voor je budget. Het is niet alleen gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, maar het is ook lichtgewicht, duurzaam en goedkoop. Je vindt ze in vele kleuren, vormen en maten. Het beste van plastic meubels is dat het niet rot of roest zoals metalen meubels doen als ze te lang buiten blijven staan. Als je in een gebied woont met veel regen en vochtigheid, is plastic de juiste keuze!

0