Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Huur het jacht van uw dromen

Posted on

De ideale manier om vakantie te vieren is de zee opgaan met een jacht

Het afgelopen jaar is een jaar geweest als nooit tevoren. We brachten heel wat minder tijd buitenshuis door en dus was er tijd over om zich te verdiepen in bijvoorbeeld de hype rond crypto munten. Wie wil er nu niet slapend rijk worden? 

Droom nu alvast weg bij een vakantie aan boord van een luxe jacht. Bovendien is het huren van een jacht de ideale manier om in de huidige omstandigheden van een veilige vakantie te genieten.

Kies je voor de middellandse zee of ben je meer een liefhebber van de Cariben?

Door een jacht te huren kun je op een bijzondere manier genieten van een geweldige vakantie. Denk er bijvoorbeeld eens aan om een jacht te huren op de Spaanse Balearen, aan de Mexicaanse kust van de Riviera Maya of misschien zelfs liever iets caribischer en kies je voor de blauwe golven rond de Bahama’s als jouw nieuwe vakantiebestemming.

Over het algemeen worden grotere jachten per week verhuurd. Deze jachten zijn van alle comfort voorzien en zijn inclusief kapitein en bemanning, die ervoor zorgen dat je verblijf aan boord tot in kleinste details is geregeld. Denk er bijvoorbeeld eens aan hoe je straks bij verlaten stranden kunt afmeren, of dat je onder een sterrenhemel geniet van goede cocktails en een uitstekend verzorgd diner.

De huurprijs van een jacht begint bij 1500 euro per dag

Je kunt een keuze maken uit allerlei soorten jachten. De prijs hiervan is vaak afhankelijk van de lengte, de fabrikant en het bouwjaar. De prijzen van een klein jacht beginnen vanaf zo’n 1500 euro per dag, maar als je goed uit wilt pakken en kiest voor een jacht van 50 meter lengte, dan kan de prijs hiervan wel oplopen tot maar liefst een half miljoen euro per week.

Over de gehele wereld zijn er bestemmingen te vinden waar je jachten kunt huren. Dicht bij huis moet je bijvoorbeeld denken aan de Spaanse Balearen zoals Ibiza en Mallorca, maar ook langs de mediterrane kust van Italië, Frankrijk, Griekenland en Kroatië is een grote verscheidenheid aan jachten te vinden die gehuurd kunnen worden.

Er zijn wereldwijd ontelbaar veel bestemmingen waar je een jacht kan huren

Daarnaast kun je ook kiezen uit bestemmingen buiten Europa. Denk bijvoorbeeld aan de Verenigde Staten, de Mexicaanse kust of het Caribisch gebied. Over de wereld zijn er jachten te huur, van allerlei soorten typen en prijsklassen. Naast de dagprijs, dien je ook rekening te houden met de zogenaamde APA kosten. Hieronder vallen de kosten voor onder meer brandstof, havengelden en eten en drinken aan boord. Dit komt vaak overeen tussen de 25 en 35 procent van het huurbedrag. Denk daarnaast ook aan de verplichte fooi van 10 tot 15 procent. Zij zorgen immers voor een voor jouw op maat gemaakte vakantie!

0