Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Hoe haal je het meeste uit je safari-vakantie?

Posted on

Wie een safari in het vooruitzicht stelt, kan best enkele voorbereidingen op voorhand treffen. Vooral de kleding en de uitrusting mogen niet ontbreken. Daarnaast zal je bepaalde ideeën moeten afwegen zoals een game safari met de auto of een wandelsafari. In deze blog “Hoe haal je het meeste uit je safari-vakantie?” lichten we een tipje van de sluier waar je zeker aan moet denken als je op safari in Zuid Afrika bent. Tenminste als je de Big Five in optimale omstandigheden wil ontmoeten.

Een camera en verrekijker als uitrusting

Wie kwaliteitsvolle foto’s wil nemen, zal thuis eerst moeten oefenen. Een zoomlens is aangewezen tijdens de safari. Vergeet echter niet dat bewegingsonscherpte kan ontstaan bij een groothoeklens. Een klein statief is aan te raden. Als je dat niet ter beschikking hebt, kan je via je elleboog en het autoraam standvastigheid creëren. Hou er rekening mee dat je bij een manuele camerastand een groot diafragma gebruikt zodat je zoveel mogelijk zonlicht binnenlaat in je fototoestel. Achteraf kan je het nog fotoshoppen. Controleer telkens je foto’s. Voor een verrekijker gelden dezelfde voorwaarden.

Kiezen tussen een wandelsafari of een gamedrive

Meestal worden gamedrives met een 4×4 jeep gedaan. Maar soms doet zich de gelegenheid voor om een wandelsafari te maken. Vanuit een verrassende nieuwe invalshoek giraffen of gnoes spotten, geeft een andere dimensie aan het hele safariverhaal en het loont zeker de moeite waard om wilde dieren stapvoets te benaderen. Het spreekt voor zich dat je niet in elk safaripark een wandelsafari kan maken.

Welke kledij is absoluut af te raden tijdens je safaritocht

Felle kleuren en zwarte kleding zijn volledig af te raden tijdens je safari avontuur. Veel dieren schrikken van “regenboogkleuren”. Daarom is het beste dat je lichte kleuren draagt tijdens je gamedrive. Vermijd witte en zwarte kledij. Het klinkt misschien bizar, maar de kleur van je kleding kan je safari grandioos of goed maken. Daarnaast beschermen lichte kleuren je van vervelende insecten na de betoverende zonsondergang in het park. Zorg ook dat de benen, armen en voeten ’s avonds beschermd zijn.

Vergeet je hoed en zonnebril niet

Katoenen kleding is het beste tegen de hitte bestemd. Maar verlies vooral niet uit het oog dat het, afhankelijk waar je verblijft, soms koud kan zijn bij zonsondergang. Warme kleding is aanbevolen. Overdag is een hoed of pet met zonneklep geen overbodige luxe. Laat de zonnebril niet in het hotel liggen!

0