Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Helaas nu geen wereldreizen…. laat jouw oude reizen herleven! De beste tips om na te genieten!

Posted on

Vanwege het momenteel heersende coronavirus en de lockdowns zit het maken van een wereldreis er momenteel niet in. Dat is natuurlijk pijnlijk genoeg, maar biedt tegelijk ook kansen. Zo heb je meer tijd om na te genieten van eerder gemaakte reizen. En dat verzacht de pijn enigszins. Maar hoe kun je op een aantrekkelijke manier jouw eerder gemaakte (wereld)reizen laten herleven? Dat kan op verschillende manieren. Gebruik onderstaande tips om nog een keer lekker na te genieten van de avontuurlijke reizen die je in het verleden hebt gemaakt.

Laat hexagon foto’s maken van je vakantiefoto’s

Een leuke manier om oude vakantie opnieuw te beleven, is om deze als hexagon foto te laten afdrukken. Hexagon foto’s zijn zeshoekige foto’s, die in allerlei patronen en formaten afgedrukt  aan de muur gehangen kunnen worden. De foto’s kun je laten afdrukken op licht kunststof materiaal, zodat de fotos lekker licht blijven en eenvoudig opgehangen kunnen worden. Hexagonfoto’s zijn een prachtige manier om vroegere vakanties opnieuw tot leven te laten komen en lekker lang na te genieten van een onvergetelijke wereldreis of strandvakantie!

Een landkaart aan de muur hangen

Een prachtidee dat in Nederland steeds meer een trend is geworden, is een landkaart Nederland aan de muur hangen. Qua vormgeving is er op dit gebied veel mogelijk. Zo kun je de landkaart van Nederland laten personaliseren door bijvoorbeeld eigen materiaal te kiezen. Landkaarten kunnen bijvoorbeeld op plexiglas, hout, aluminium of als poster afgedrukt worden. Een landkaart doet niet alleen de herinnering aan tal van vakantieplekken herleven, maar brengt ook extra gezelligheid, warmte en sfeer in huis.

Maak je eigen vakantiefilms

Een prachtige manier om een vakantie uit het verleden gevoelsmatig opnieuw mee te maken, is het maken van een vakantiefilm. Er zijn genoeg app’s, ook gratis app’s, waarmee je digitaal foto’s kunt bewerken, in een film kunt inplakken en van muziek, tekst en/of geluid kunt voorzien. Natuurlijk kun je hierbij ook filmpjes invoegen die je tijdens die vakanties hebt gemaakt, maar waar je eigenlijk niet zoveel meer mee deed.

Zet souvenirs in huis neer

Je kent het vast wel: na een gave vakantie heb je allerlei souvenirs mee naar huis genomen. In het begin staan ze beneden en worden ze nog bewonderd. Maar na verloop van tijd verdwijnen deze aandenkens in dozen en komen ze op zolder of in de kast terecht. En dat is zonde. Haal ze weer tevoorschijn, kies de mooiste souvenirs uit en geef ze een prominente plek op een kast, aan de wand of in een vitrinekast. Je zult merken dat je direct in de vakantiestemming komt!

0