Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wordt het niet eens tijd dat jij je motorrijbewijs gaat halen?

Posted on

Net als vrijwel elke man droom jij er al jaren van om je motorrijbewijs te halen. Toch zijn er maar weinig mannen die er ook echt voor gaan. Dat is jammer want niets laat je zo vrij voelen als een tochtje op de motor. Bovendien geeft niets je zo’n kick als het vol opentrekken van het gas op de snelweg. Ben je al enthousiast? Er zijn nog veel meer redenen om nu toch eindelijk eens je motorrijbewijs te gaan halen.

Een stoer imago opbouwen

De motor heeft altijd centraal gestaan in stoere imago’s. Kijk alleen al naar de vele sterren van weleer. Van James Dean tot Steve McQueen, allemaal waren ze wel op een motor te zien. Dit was dan ook deels wat hen zo aantrekkelijk maakte. Ook meer recentelijk zijn stoere mannen en motoren onlosmakelijk met elkaar verbonden geweest. David Beckham is bijvoorbeeld regelmatig gefotografeerd met motoren als onderdeel van het decor. Of Beckham zelf ook net zoveel van motoren houdt als McQueen in het echte leven deed, is niet bekend.

De wereld anders ervaren

Vraag het aan vrienden die hun motorrijbewijs al hebben. Op de motor zal je de wereld gewoon anders ervaren. Het rijden geeft je zo’n enorme kick. Vooral ook omdat jij volledig de baas bent over de machine. Elk foutje ligt dus ook aan jou. Dat maakt het extra spannend. Wanneer je dan met grote snelheid naar dat punt aan de horizon rijdt, zal je snel alles vergeten en ziet de wereld er even helemaal anders uit. Wie wil dat nu eigenlijk niet?

Nieuwe contacten opdoen

Het broederschap dat motorrijden biedt is ook zeer belangrijk. Je kunt er nieuwe contacten door opdoen. Je bent immers niet de enige die motorrijdt. Kijk je om je heen, dan zal je regelmatig groepjes rijders leuke tochten zien maken. Zou het niet leuk zijn wanneer jij ook onderdeel van zo’n groep kan zijn? Lekker verbroederen met mannen met dezelfde passies blijft het fijnste wat er is.

Genieten van het avontuur

Tot slot is er nog de factor avontuur. Anders dan een vliegreis of een fietstocht, biedt een reis met de motor je letterlijk alle mogelijkheden. Je kunt nagenoeg overal naartoe. Dit kan je ook helemaal op eigen initiatief doen. Als je dus leuke avonturen wilt beleven, als een soort Easy Rider, dan is een motor het voertuig om dat mee te doen. Daar heb je dan dus wel je motorrijbewijs voor nodig.

0