Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Dubbel zoveel wooncomfort met duo rolgordijnen

Posted on

Wil je raamdecoratie kopen maar twijfel je tussen verduisterende gordijnen, inbetweens of een combinatie van beide? Let op want er is een nieuwe trendy raamdecoratie die een brug slaat tussen oud en nieuw, licht en donker. We hebben het natuurlijk over duo rolgordijnen. Dit is de laatste trend in raamdecoratie, een regelrechte hit die nog beter wordt als je kiest voor een systeem met huisautomatisering. Maak kennis met jouw nieuwe gordijnen, je zult versteld staan van de mogelijkheden.

De underdog van raamdecoratie

Rolgordijnen hebben niet zozeer een slechte reputatie als een neutrale publieke opinie. Ze zijn praktisch, vallen niet zo op en het werkt verder allemaal goed met een koordje en een stuk canvas op een buis. Er zijn mooiere en minder mooie materialen maar verder wordt je er niet warm of koud van. Daar komt nu verandering in met duo rolgordijnen, de hit die de vorige trendsetter plissegordijnen naar de kroon steekt. Wat maakt duo rolgordijnen zo bijzonder? Omdat het een rolgordijn is met de functionaliteit van jaloezieën. Het beste van twee werelden dus.

Twee gordijnen, talloze mogelijkheden

Een duo rolgordijn is een soort raamdecoratie dat bestaat uit twee lagen stof die ook weer gesplitst zijn in twee soorten materiaal. Iedere laag is opgebouwd uit verticale stroken die meer of minder doorzichtig zijn. Je kunt deze lagen afzonderlijk van elkaar bewegen. Vallen de doorzichtige delen precies onder elkaar? Dan is de lichtinval maximaal evenals het zicht naar buiten toe. Vallen de verduisterende delen onder elkaar? Dan geniet je van optimale privacy en is het lekker knus in huis. Wisselen de stroken elkaar af? Dan heb je een mooie tussenvorm. Je kunt de stroken vrijwel onbeperkt over elkaar heen schuiven waarmee je de baas bent over het licht in huis en het zicht naar binnen of buiten.

Duo rolgordijnen en huisautomatisering

Naast het wat suffe imago van standaard rolgordijnen vinden veel mensen die koordjes toch wat onhandig. Met dubbele rolgordijnen wordt deze ergernis ook verdubbeld. Geen paniek want het Poweredblinds systeem van Somfy wordt geleverd met buismotor die je met een app of afstandsbediening kunt bedienen. Per set of door het hele huis. Als afzonderlijke toepassing of in combinatie met andere smart home apparaten. Daarmee transformeer je niet alleen het aanzicht van de ruimte maar ook de toepassingsmogelijkheden. Wat dacht je van:

  • Koppel de gordijnen aan de lampen en bedien ze tegelijkertijd.
  • Sluit de raamdecoratie op de zijde van de woning waar de zon fel schijnt.
  • Laat de gordijnen sluiten als het donker wordt, dit werkt of je thuis bent of niet.
  • Voortaan altijd op tijd wakker? Laat de duo rolgordijnen openen op het gewenste tijdstip, iedere ochtend (maar niet in het weekend).

Heb je al duo rolgordijnen hangen en wil je de volgende stap nemen in comfort? Bekijk Somfy.nl voor smart home toepassingen waar je geen technisch genie voor hoeft te zijn om te installeren. Je zult verbaasd staan over de mogelijkheden van huisautomatisering en de mogelijkheden om apparaten en diensten aan elkaar te koppelen. De raamdecoratie is dan slechts één stukje van de puzzel met maatwerk opties voor iedere woning.

0