Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De heropstanding van Pomade

Sinds een jaar of twee is de ouderwetse barbier weer helemaal terug in Nederland. Deze hype heeft een mooi effect gehad op het aanbod van verzorgingsproducten van mannen. Vooral op het gebied van verzorgings- en stylingsproducten voor je haar. Of het nou op je hoofd zit of op je gezicht, als je pomade of baardolie intikt in google vind je een behoorlijke lijst met webshops, met een nog groter aanbod.

Perfecte pomade voor jouw haar

Het is natuurlijk super dat er tegenwoordig een groot aanbod pomade is, want dat vergroot de kans dat er ook voor jou het perfecte product tussen zit. Maar hoe kies je de perfecte pomade voor jouw haar?

  1. Water- of Oliebasis: De eerste keuze die je moet maken is of je een pomade wilt op waterbasis of eentje op oliebasis. Een oliebasis is perfect als je je haar de hele dag wilt kunnen restylen. Dankzij de basis van beeswax of een petroliumolie droogt de pomade niet in en kan je de hele dag restylen.
    Heb je liever een pomade die je haar gewoon op zijn plek houdt en hou je niet van vet haar, dan is een waterbasis de beste optie voor jou. Een waterbasis pomade kan je goed vergelijken met een gel. Maar in tegenstelling tot een gel is een pomade veel dikker en stugger, wat het makkelijker maakt om je haar te stylen.
  2. Hold: Je hebt pomades met een verschillende hoeveelheid hold. Een pomade met meer hold is vaak een stuk zwaarder dan een pomade met minder hold. Dus als je een strong hold pomade kiest kan je makkelijk je haar strak achterover kammen, maar geen luchtige “just out of bed” look creëren. Als je dus een luchtig kapsel wilt is een strong hold niet de juiste keus.
  3. Shine: Als laatste is er nog de afweging hoeveel shine je wilt. Als je graag een matte look wilt dan is een waterbasis vaak een goede optie. Omdat ze indrogen gaat die “wet look” vanzelf weg.
    Wil je graag veel shine dan is een oliebasis pomade dus de beste optie voor jou.

Maar wat als je nou wel shine wilt maar geen vet haar? Dan is je beste optie om te werken met een waterbasis en een oliebasis pomade. Je brengt je haar in model met de waterbasis en voegt vervolgens een klein beetje high shine, light hold oliebasis pomade toe. Doordat je die oliebasis later toevoegt en niet zoveel gebruikt, zal je merken dat de build-up niet zo erg is en het veel makkelijker uit je haren wast.

0